Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasında doğalgaz hasreti sona erdi. Uçhisar'a gaz verilmesinin ardından doğalgaz ateşinde pişirilen ilk kahvelerde içildi.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü’ nün yoğun ve özverili çalışmalarıyla 1. etap doğalgaz çalışmasında son nokta koyuldu, artık bugün Uçhisar’da doğalgaz yakılıyor.

"Tamda bize yakıştığı gibi! Söz verdiğimiz gibi..."

Konuya ilişkin Başkan Osman Süslü yaptığı açıklamada; “Uçhisarımızda en önemli ve zorunlu ihtiyaç haline gelen doğalgazın, kasabamız 1. etap çalışmalarını tamamladık ve bugün itibarı ile doğalgazı yakmış bulunuyoruz” dedi.

Bundan sonraki etaplarında seri bir şekilde yapılacağını belirten Başkan Süslü “Uçhisarlı vatandaşlarım her şeyin en iyisine layıktır. Yaklaşık 500 hane yani kasabamızın yüzde 40’ı bugün itibariyle doğalgaz kullanmaya başlamış bulunmakta. Tüm kasaba halkımıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü,  AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç’e bugünün anısına doğalgaza kavuşmuş bir hanede kahve ikram edildi.

Başkan Osman Süslü, bu önemli çalışmaya desteklerinden dolayı Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e AK Parti İl Başkanımız Sayın Ali Kemikkıran’a, Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz ve Sayın Yücel Menekşe’ye,İl Özel İdaresi Meclis Başkanımız sayın Gürbüz Dinç’e ve Meclis Üyelerimize, Enerya Kapadokyagaz Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Faruk Özaltın’a, Enerya Kapadokyagaz İşletme Müdürü Sayın Özenç Gezgin’e ve yetkililerine şahsım ve tüm kasaba halkımız adına teşekkür ederim’’ ifadelerinde bulundu”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı açıklamasında; "Söz verdiğimiz gibi Uçhisar’ımız doğalgazını kullanmaya başladı, hayırlı olsun.Ortahisar’ımız, Göreme’miz ve ilçelerimiz de doğalgazına en kısa sürede kavuşacak.Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, AK hizmetlerimiz vatandaşlarımıza ulaşıyor; kazanan Nevşehir oluyor." dedi.