Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şevik baharın habercisi Hıdırellez dolayısıyla yayımladığı mesajda, ''​Nevruz, Türk'e demir dağın dahi bir engel teşkil etmeyeceğinin bir örneğidir. 5000 yıllık tarihimizde ulaştığımız herşey bizlerin aktarımıyla birlikte gelecek yüzyıllarda hayat bulmaya tarihten geleceğe ışık tutmaya devam edecektir. Bozkurt'un yol göstermesiyle Türk'ün dünyaya nizam getirmeye başladığı Nevruz Bayramımız kutlu olsun. '' ifadelerine yer verdi 

“Tabiatın yeniden doğuşunun simgesi, güneşli günlerin müjdecisi olan Hıdrellez’de yanan ateşlerin içlerimizi ısıtmaya, kardeşliğe, barışa, huzura ve bereketli günlere vesile olmasını dilerim” dedi.

Başkan Musa Şevik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk toplumunun yaşama alanlarında iklimin zorlayıcı etkilerinden kurtulmasına işaret olan Hıdırellez, kültür dünyamızın önemli mihenk taşlarındandır. Tabiatın insan faaliyetlerini etkisini en derinden hissettiğimiz Hıdırellez, kış döneminin çileli günlerinden bitişiyle birlikte konargöçer yaşamın aktif hale gelmesi, hayvancılık faaliyetleri ve tarımsal faaliyetlerin bolluğuna ve bereketine işaret etmektedir. Bayramlarımız, dostluklarımızı pekiştirdiğimiz, sevincimizi, mutluluğumuzu paylaştığımız, birliğimizi ve beraberliğimizi teminat altına almamızı sağlayan özel günlerdir. Tabiatın yeniden doğuşunun simgesi, güneşli günlerin müjdecisi olan Hıdrellez’de yanan ateşlerin içlerimizi ısıtmaya, kardeşliğe, barışa, huzura, bolluğa ve bereketli günlere vesile olmasını dilerim” dedi.