Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Valilik himayelerinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi’nin destekleriyle, Nevşehir’in sembolü “Lale Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması” için, Lale Soğanı Üretimini Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında, Nevşehir’in Ürgüp İlçesine bağlı Mustafapaşa Köyünde oluşturulan lale bahçelerinde incelemelerde bulunarak, çiftçilerden bilgi aldı.

Vali Becel, Nevşehir’de aromatik bitki ve lale soğanı üretimini önemsediklerini belirtti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Özgür MEMİŞ, “İlimiz açısından sembolik anlamı ve değeri çok yüksek olan bu bitkinin, yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve turizm ile birlikte, İlimiz ve Ülkemiz açısından ekonomik bir değer haline gelmesi için başlatılan proje başarıyla sürdürülmüştür.

Damat İbrahim Paşa ile birlikte, İlimizin sembollerinden olan lalenin yetiştiriciliğini merkez haline getirmek, turizmin kalbini renklendirmek için yapmış olduğumuz, lale yetiştiriciliği projesinde yumru hasadı yapılmış, 75.000 adet yumru alınarak proje ilk yıl başarı ile tamamlanmıştır.

2021 yılı üretim sezonu içinde 15.000 adeti üreticiden alınmak suretiyle 7 üreticiye toplam 35.000 lale soğanı dağıtılmıştır.

2022 yılı üretim sezonunda tohumluk dahil yaklaşık olarak 105.000-120.00 adet yumru hasat edilecektir.” dedi…