Nevşehir Protokolü Ürgüp ilçesine bağlı Başdere köyünü ziyaret ettiler. Burada köyün sorunlarını yerinde inceleyerek köy muhtarından sorunlar hakkında bilgi alan heyet, Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından, Ürgüp’ün Başdere köyü ve çevre köylerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve sorunlarının çözüme kavuşabilmesi için hibe edilen kepçenin teslim törenine katıldılar.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru'nun da yer aldığı heyet daha sonra Başdere köyünde patates çiftçileriyle görüştü.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "İl Özel İdaremiz tarafından, #Ürgüp/#Başdere Köyü ve çevre köylerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve sorunlarının çözüme kavuşabilmesi için hibe edilen kepçenin teslim törenine Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel’in, İl Başkanımız Ali Kemikkıran’ın, Milletvekilimiz Yücel Menekşe’nin, İGM Başkanımız Gürbüz Dinç’in, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Kamil Duru’nun, Ürgüp Kaymakamımız Mehmet Maraşlı’nın, Ürgüp İlçe Başkanımız Oğuz Kahraman, Ürgüp Belediye Başkanımız Mehmet Aktürk’ün, Muhtarımızın ve hemşerilerimizin katılımıyla gerçekleştirdikten sonra patates üreticilerimizle hoş sohbetle biz de yardım ettik. Esnaflarımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diledik. Hemşerilerimize hayırlı olsun." dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'da açıklamasında; "Ürgüp Başdere Köyümüzdeyiz. Nevşehir Valimiz, Milletvekillerimiz, İlçe Başkanımız, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımız, İGM Başkanımız ile birlikte köy muhtarlığını ziyaret ettik. Devam eden patates sevkiyatını yerinde inceledik.  Ardından Ürgüp Belediyesi ‘nin yeni hizmet binasını Milletvekillerim Yücel Menekşe , Mustafa Açıkgöz , İGM Başkanımız Gürbüz Dinç, İl Yönetimimiz ve İlçe Başkanım Oğuz Kahraman ile ziyaret gerçekleştirdik." dedi.