Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen program, Afetevleri Cami’i Müezzin Kayyımı Mehmet Ali TOY'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü İsmail KARADAVUT, “Er-Reşîd olan rabbimizin alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin seneyi devriyesini idrak ettiğimiz bu özel haftada rehberlik ve irşadın insanın temel ihtiyaçlarından olduğunu vurguladılar. O’nun çağları aşan çağrısına kulak verme gayreti içinde olmanın insanlığın yeniden dirilişi için elzem olduğunu hatırlatan Karadavut; haftanın tüm İslam alemi için hayırlara vesile olması niyazında bulundular”

Program İl Müftüsü Ahmet Celalettin ALTUNKAYA’nın konuşmalarının ardından sinevizyon gösterimi ile devam eti.

"Peygamberimiz, Cami ve İrşad" konulu konferans vermek üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Yakup ÖZTÜRK katılımcılara hitap ettiler.

Program, hediye takdimi ile son buldu.

Konferansa Ürgüp Kaymakamı Cüneyt CANER, Belediye başkanı Mehmet AKTÜRK, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin ALTUNKAYA, İlçe Müftülerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kurum amirleri, din görevlileri, öğrenciler ile vatandaşlar katılım sağladı.