Ürgüp Belediyesi tarafından ilçe merkezinde ve turistik noktalarda otoparklarla ilgili bazı düzenlemeler yapılmıştı.

İhalesi yapılan kapalı otopark alanları ile ilgili yüklenici firma tarafından şartnameye bağlı olarak hazırlıklar tamamlandı.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, temel geçim kaynağı turizm olan ilçede kovid-19 sebebiyle bu yıl işletmelerin turizmden yeterli karşılığı bulamaması, dolaylı olarak da bir çok sektörün bu dönüşümden etkilenmesi sebebiyle kapalı otoparkların yüklenici firması olan BEL-PARK yetkilileri ile yaptığı görüşmede 2021 yılına kadar hiç bir otoparktan ücret alınmamasına karar verildi.

Tüm hazırlıkları tamam olmasına rağmen ücretli otopark otomasyonuna geçilmiyor olması maddi zorluklar içerisinde olan vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Konuyla ilgili Ürgüp Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Gerekli güvenlik tedbirleri ve otomasyonları hazır olan Altıkapılı türbe, kapalı otopark, eski pazar yeri, terminal, Asmalı Konak Otoparkı, Şölen alanı otoparkı,hamam önü otoparkı, pazar yeri otoparkı ve Refik Başaran Meydanı otoparkı Belediye Başkanımız Mehmet Aktürk tarafından ülke olarak içerisinde bulunduğumuz pandemi süreci göz önünde bulundurularak 2021 yılına kadar ücretsiz olarak hizmet vermeye devam etmesi kararı alınmıştır.” Denildi.