Ürgüp İlçesine bağlı İltaş Köyüde doğada yaralı halde bulunan kartal duyarlı vatandaşlar Yaşar Ayata ve Menderes Türkegül tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İltaş Köyünde doğada yaralı halde bulunan kartal duyarlı vatandaşlar Yaşar Ayata ve Menderes Türkegül, Ürgüp Ziraat Odası muhasip yönetim kurulu üyesi Vehbi Zengin'i arayarak durumu ilettiler. Ziraat odası yönetim kurulu üyesi Vehbi Zengin'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne ulaşarak ekiplerin yaralı kartala ulaşmasını sağladı, köye gelen ekipler kartal'ı teslim aldı.

Konuyu aktaran Ürgüp Ziraat Odası Muhasip Yönetim Kurulu üyesi Vehbi Zengin, 'İltaş köyümüzde yaşayan yakınlarımız olan Yaşar Ayata ve Menderes Türkegül beni aradılar, sonrasında öncelikli olarak Tarım ve Orman il müdürümüz Özgür Memiş beyi aradım arkasından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürümüz Üzeyir Özaslan bey ile görüştüm. Sağ olsunlar ekipleri yönlendirerek yaralı halde bulunan Kartal'ı, tedavisini yapmak üzere teslim aldılar kendilerine teşekkür ediyorum' dedi

Ekiplere haber veren duyarlı vatandaşlardan yaralı kartalı alan ekipler, gerekli tedavi ve rehabilitasyonları yapıldıktan sonra tekrar doğal yaşam ortamlarına bırakılacağı öğrenildi.