Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz'ın yaptığı açıklamada Çiftçilerin ÇKS ürün değişikliği ve güncellemesi için 1 Temmuz 2021 - 15 Ağustos 2021 tarihleri arasında bağlı bulundukları oda ve İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi. 

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz'ın yaptığı açıklamaya göre; 2018 üretim yılına ilişkin ÇKS başvurularının 30 Haziran 2021 tarihinde sona erdiğini. Ayrıca başvuruda bulunan üreticilerimizin ürün değişikliği ve güncellemesi için 1 Temmuz 2021 - 15 Ağustos 2021 tarihleri arasında bağlı bulundukları oda ve İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi. 

Başkan Korkmaz; Mağduriyet yaşanmaması için ürün güncellemesi yapmak isteyen çiftçilerimizin 15 Ağustos 2021 tarihine kadar İlçe Tarım ve Ormancılık müdürlüklerine giderek düzeltme başvurusunda bulunabilirler. ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerin, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklar. Yıl içinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının düzenli bir şekilde mutlaka yaptırılması gerekiyor. dedi. 

Not: ÇKS uzamadı, sadece bu yukarıda belirtilen husus ÇKS ürün güncellemesini kapsamaktadır.