Belçika'dan gelen UTIAD ve UETD temsilcisi iş adamları heyeti AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ile DERSİAD Nevşehir Şubesinde bir araya geldiler.

Belçikada yaşayan Türk müteşebbislerin oluşturduğu UTIAD ve UETD temsilcisi iş adamları heyeti Nevşehir'e düzenledikleri gezide AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ile TKDK Nevşehir il Koordünatörlüğünde bir araya geldiler.

İlk olarak TKDK Nevşehir İl Koordünatörü Murat Asiltürk tarafından Belçika' dan gelen UTIAD ve UETD temsilcisi iş adamı gurbetçilerimize Nevşehir TKDK' nın cazip yatırım destekleri hakkında bilgi verilerek memleketlerine yatırım yapmalarını istendi .

Kısa adı UTİAD olan Uluslarası Türk İş Adamları Derneği’ni yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, bu tür STK’Ların Türkiye Cumhuriyeti için çok önem arz ettiğini ifade etti. Açıkgöz konuşmasının devamında, “Siz gurbette Avrupa çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmek zorundasınız. Avrupalı Türk İsadamlarimiz, sizin çalışmalarınızla bu güzel iş adamlarini bir arada tutarak, karşılıklı sağlıklı ticaret yapmalarına vesile olacaksınız. Sizin varlığınız Türkiye için çok önemli” diye konuştu.

Belçikada yaşayan Türk müteşebbislerin oluşturduğu UTIAD ve UETD temsilcisi iş adamları heyetine Nevşehir'e yatırım yapmaları çağrısında bulunan Milletvekili Açıkgöz,  “Yurt dışında yaşayıp, vatanına dönmek isteyen çok sayıda gurbetçimiz var. Gelsinler memleketlerine yatırım yapsınlar, biz de destekleyelim” dedi.


DERSİAD Başkanı Ercan Civelek burada yaptığı konuşmasında; Sizleri Belçika ile Türkiye arasında gönül köprüsü olmak adına Nevşehir'de misafir etmenin büyük onurunu yaşıyoruz. Öncelikle sizleri yatırım için Nevşehir'e davet ediyoruz. İnşallah Sizlerle Nevşehirli iş adamları arasında karşılıklı iş birlikteliği yaparak ilişkilerimizi güçlendirmek arzusu içerisndeyiz.Bir kez daha gönül kapısı anadolumuzun kadim şehri Nevşehir'imize hoş geldiniz dedi.

UTİAD Genel Başkanı Mustafa Akgün de, Başta Nevşehir Milletvekili Sayın Mustafa Açıkgöz olmak üzere DERSİAD Nevşehir Başkanı Ercan Civelek ve değerli Nevşehirli iş adamlarının bu güzel ev sahipliği için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu ziyaretlerin karşılıklı olarak devam etmesinin büyük faydalar sağlayacağı düşüncesindeyim. Bizlerde Nevşehirli iş Adamlarının oluşturduğu DERSİAD Heyetini Belçika da misafir etmek isteriz. Ayrıca Kapadokya gibi muhteşem bir bölgeyi içerisine alan Nevşehir'i ve insanlarını çok samimi bulduk. Tüm gurbetçi iş adamlarımızı Nevşehir'e yatırım yapmaya davet ediyorum dedi.

Günün sonunda DERSİAD Nevşehir Şubesi ev sahipliğinde Belçika' dan gelen UTIAD ve UETD temsilcisi iş adamları onuruna Göreme Holiday Cave Hotel'de yemekli toplantı düzenlendi.

Düzenlenen Toplantıda UTİAD Genel Başkanı Mustafa Akgün, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek'le bir süre görüştüler.

FLINTSTONES Holiday Cave Hotel 
Orta Mah. Uzundere Cad.No:30 Göreme
+ 90 384 271 25 55