Nevşehir’de İmam Hatip okulları platformu toplantısı yapıldı.

Vali AKTAŞ ‘ın başkanlığında,  Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ,Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş BENLİ, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Mustafa ÜNLÜER, Nevşehir İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İmam Hatip Platformu ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Lisesinde toplantı düzenlendi.

Toplantıda ilimizde bulunan İmam Hatip okullarının genel durumları, başarıları değerlendirildi, yapılacak faaliyetler, okulların karşılaştıkları sorunlar ele alındı. Şu an yapılmakta olan imam hatip okullarının durumu değerlendirildi ve önümüzdeki zaman içerisinde imam hatip okullarının öğrencilere tanıtılıp sevdirilmesi, ülkemiz için hayırlı bir gençliğin yetiştirilmesi için işbirliği ve uyum içerisinde gayretli ve özverili çalışmak gerektiği vurgulandı.

Toplantı sonunda Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ ve Nevşehir Milletvekili Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR ve toplantıya katılan diğer müdürler ve STK Temsilcileri ile birlikte Mehmet Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle birlikte Nevşehir Şifa Camii’nde Cuma namazını kıldılar.
           
Vali AKTAŞ, Cuma namazının ardından,Mehmet AVLANMAZ İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle sohbet etti. Öğrencilerin istek ve taleplerini dinledi, onlara derslerine çok çalışmaları gerektiğini söyledi ve tavsiyelerde bulundu.