Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkez’inde (TRSM) tedavi gören hastaların yapmış oldukları Tezhip, Çini Süsleme, Tuval üzerine Yağlı Boya tablo, Keçe Süsleme,  Süs Sabunu Sabun Yapımı gibi el becerisi eserlerin sergisinde gezdi. Fitness salonunda gezerek bilgi aldı. Toplantı salonunda hastaların hazırladığı mini etkinliği izledi.
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe “Toplum ruh sağlığı merkezimizde bulunan hastalarımıza uygulanan terapi ile hastaları topluma kazandırmak, kendi ihtiyaçlarını ve gün içinde yapacakları işlemleri yerine getirebilecek hale gelmelerini sağlamak, ruhsal rahatsızlığı olan hastaları ve aileleri bilgilendirmek, hastanın ayaktan tedavisini ve takibini yapmaktır. Bu hizmetleri yürütürken, Halk Eğitim Merkezinden faydalanarak hizmeti yürütmeye çalışmaktayız. Haftanın iki günü gezici servis aracımız ile Psikiyatri Uzmanı ve Sağlık Personellerimiz ile hastalarımız evlerinde ziyaret edilerek tedavilerine devam edilmektedir. ”diye bilgi verdi.
TRSM Sorumlu Hekim Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Selda Yavuz Demirci “Tedavide Rehabilitasyon, psiko eğitim, iş-uğraş terapisi, grup veya bireysel terapi gibi yöntemlerin kullanılarak hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını sağlamak, psikiyatri klinikleri ile ilişki içinde çalışıp gerektiğinde mobilize ekiple hastanın yaşadığı yerleri muhtarlıklarla tespit edip, takibini yaparak; bu hastaların merkezimize uygun olan hastaların merkezimize gelmelerini sağlayarak burada tedavi ile topluma kazandırmaya çalışmaktayız.
TRSM’de50 hastanın tedavi gördüğünü ve bunun 20’sinin aktif olduğunu ifade ederek,hastalarımız rotasyonlu halde etkinliklere katıldığını belirtti.TRSM Merkezi bünyesinde 1 Psikiyatri Uzmanı, 1 Psikolog, 1 Sosyal Hizmet Uzmanı, 2 Hemşire, 1 Sağlık Memuru, 1 Memur, 1 güvenlik, 1 Hizmetli, Halk Eğitim Müdürlüğünden görevlendirilen 2 ayrı atölyede Uğraş Terapi Atölyesi, Grup Terapi AtölyesindeHalk Eğitim Merkezinden gelen öğretmenlerimiz tarafından Takı Tasarım ve El SanatlarıTezhip, Yağlı Boya Resim, Çini ve Keçe süsleme, Bilgisayar Laboratuvarında bilgisayar dersleri, Müzik Dersinde Ses Eğitimi ve Fitnes Salonunda Nevşehir Devlet Hastanemizden Haftanın iki günü Beden Eğitimi dersleri için 1 tane Fizyoterapist görevlendirilerek hizmet veriyoruz.” dedi.
Vali İlhami Aktaş’ın Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)'nde tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan ve çeşitli el sanatlarına yönelik çalışmaların sergilendiği sergiyi gezdi, hastalarla bir süre sohbet etti, yaptıkları eserleri inceleyerek hatıra fotoğrafı çektirerek TRSM’den ayrıldı.