Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş ile birlikte Karapınar Kasabası Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kız Kur'an Kursu yöneticilerini ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Valilik Makamda gerçekleşen ziyarette, hafızlık çalışması yapan öğrenciler ile tek tek ilgilenen Vali Becel, kurs öğreticisi hocalardan işleyiş ile ilgili detaylı bilgiler de edindi.

Kur'an öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu ifade eden Vali Becel, "Sizler Kur'an-ı Kerimi öğrenmek için gayret gösterip kurslara geldikçe, bizler de, daha fazla çalışarak daha iyi imkanlar hazırlamanın çabası içerisinde olacağız. Kur'an-ı Kerim yüce Rabbimizin kelamıdır. Müslümanların da yüce yaratıcının bu kelamını okuması, öğrenmesi ve onu anlaması en büyük görevlerinden birisidir. Allah'ü Teala ise bize Kur'an-ı Kerim'i tane tane ve manasını düşünerek okumamızı emrediyor. Kur'an-ı Kerim'i okumak, onu anlamak ve onunla amel etmek Müslümanların en büyük görev ve vazifesidir. Kuran'a gönül verip öğrenen olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş,