Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler birimi, İlkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte peyzaj çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Nevşehir kent merkezinde sokak, cadde ve bulvarların refüjleri ile ada dönüşü noktalarında yapılan peyzaj düzenlemeleri ve çiçeklerin ekimi, özellikle kadın personel tarafından gerçekleştiriliyor.

Şehrimiz kadınların eliyle güzelleşiyor

Günlük bakımlarının düzenli takip edildiği rengarenk çiçek topluluklarının ortaya çıkardığı bu güzellik karşısında, “Nevşehir'e kadın eli değdi” cümlesi bütün emeğiyle kendini gösteriyor.

Peyzaj düzenleme çalışmalarında en dikkat çeken görüntü ise ellerinde kazma kürekle çalışan kadın işçiler. Nevşehir Belediyesi'nin peyzaj düzenleme çalışmalarında çalışan kadın işçiler yaptıkları işle erkeklere bile taş çıkartıyorlar. Şehrin hemen hemen her noktasında alın terleri var. Kentin en görünür yerlerinde karınca gibi çalışıyor, çoğu erkeğin yapamayıp kaçtığı işte kazma-kürek sallıyorlar. 

Kapadokya Alan Başkanlığında ki bir toplantıya katılmak üzere seyir halinde iken Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nde görevli kadın işçileri kavşakta çalışırken gören Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel hemen makam aracını durdurdu. Kadın işçilerin yanlarına giden Vali Becel, Emekleri ile şehrimizi güzelleştiren “Ablalar grubu” olarak anılan işçilere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Her noktada alın terleri var

Nevşehir Belediyesi’nin Kapadokya Alan Başkanlığı karşısındaki kavşakta peyzaj çalışmalarında görev yapan kadın işçilerle bir süre görüşen Vali Becel, "Şehrimiz siz kadınların eliyle güzelleşiyor. Emek ve gayretleriniz için teşekkürler. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum." dedi.

Çocuk yetiştirir gibi...

Biranda etrafına toplanarak Vali Becel'in ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Kadın işçilerimiz de, "İşlerini severek ve huzur içinde yaptıklarını dile getirerek, Çiçek fidanını dikerken, bir çocuğu yetiştirirsin ya, aynı o duyguları hissediyoruz. Her fidanı toprakla buluştururken sanki kendimizden bir parçayı toprağa vermiş gibi hissediyoruz" dedi.