Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile RoyalCert Sertifikasyon ve Muayene Hizmetleri AŞ arasında, üniversite öğrencilerinin kariyer hedeflerine ulaşmalarını destekleyecek, onlara staj ve istihdam imkanı sunacak protokolü imzalandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa yerleşkesinde düzenlenen imza törenine YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve RoyalCert Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Namlı'nın yanı sıra her iki kurumdan yetkililer katıldı.

NEVBİAD üyesi ve RoyalCert Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Namlı imza sonrası yaptığı açıklamasında; "Toplam 42 farklı ülkede temsilciliği olan RoyalCert'in, uzun yıllardır kalite, çevre, enerji verimliliği, bilgi güvenliği, teknik kontrol, muayene ve sertifikalandırma sektöründe faaliyet gösterdiğini söyledi.

Türkiye'de birçok kamu ve özel kuruluş ile ortak çalışmalar yürüttüklerini, bu alanda hem pazar payı hem de önemli işlerle öne çıktıklarını ifade eden Namlı, Ortak yürüteceğimiz bir çok projelerde 'Tecrübelerimizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağız. YTÜ ile yaptığımız stratejik iş birliği protokolü bizde büyük bir heyecan yaratmakta. Çok önemli bir protokole imza atıyoruz. Bizim için de çok stratejik bir adım olacak.' ifadelerini kullandı.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, imza töreninde yaptığı konuşmada, RoyalCert ile sektöre ve üniversitelere örnek olacak bir iş birliği için bugün bir araya geldiklerini ifade etti.

Rektör Yılmaz, şunları kaydetti:

'Üniversitelerde bir kalite süreci var. YTÜ, Türkiye'de Kalite Yönetim Belgesi'ni alan ilk üniversite. Bunu 10 yıl önce başardık. Kaliteye inanıyoruz. Günümüz kalite çağı... Rekabette kalite ön planda olmadıkça rakiplerinizle rekabet etme şansınız yok. Bu manada YTÜ olarak Kalite Yönetim Sistemleri'nin tüm aşamaları ile yeşil kampüs-sürdürülebilir kampüs ve enerji verimliliğini yüksek seviyede tutan bir kampüsle ilgili çalışmaları RoyalCert firması ile birlikte yürüteceğiz. İş birliğinin içinde eğitimler, birlikte yol almak, staj programları, yeni bir takım programlar geliştirmek var, daha da önemlisi birlikte geliştirilen yeni bir kalite modeli var.'

Yılmaz, RoyalCert ile imzaladıkları protokol sayesinde öğrencilere daha fazla kariyer imkanı sağlayarak önemli kurumlarda staj imkanı sunmanın yanında geliştirecekleri projelerle de üniversite ile reel sektör arasında önemli bir bağ kuracaklarını aktardı.