GÜMÜŞ NEVŞEHİR

Nevşehir Valilik binası, Niğde yolu, Millet caddesi dönerli kavşağı refüjü içinde Gümüş rengi Yerküre. Yerküreyi gördüğümde çok beğendim. Belediyeler park, bahçe, yol refüjüvb yerlerde güzellik, estetik ve sanatsal bazı çalışmalar yaparlar bunların hepsi şehirde yaşayan bizler içindir hayatımızda görselliğin büyük bir önemi vardır, hele birde eser güzel, estetik ve sanatsal olunca daha anlamlı oluyor.

Yerküreyi bulunduğu yerde biraz izledim ilkönce bahsetmeliyim gümüş rengi, daha sonra ekseni etrafındaki dönüş yönü ve hızı. Dönüş hızı konusunda emin olmamakla beraber ister mekanik bir dönüş olsun ister rüzgarın etkisi ile olsun ekseni etrafında tam dönüşünü 60 saniyede tamamlıyor. Dediğim gibi dönüşün nasıl sağlandığı konusunda bir bilgim yok sadece fikir yürütüyorum. Yerkürenin gümüş rengi olması çok güzel seçilmiş, düşünülmüş, uygulanmış alışık olduğumuz renkler bellidir denizler mavi, karalar yeşil kahverengi, beyaz gibi coğrafik anlamlandırmalar yapılır.Gümüş Rengi; Yolun aydınlatılması, yeni kapılar, sezgiler, enerji, göz alıcı, modern, parlak, çekici, zarif, saygın, saygılı, onurlu, sorumlu, sabırlı, kararlı, tarafsız, şefkatli, temsil gibi kelimeleri temsil etmekte bende.

Bu nedenle son zamanlarda Nevşehir Belediyesince gerçekleştirilen altyapı çalışmalarına değineceğim. Bulunduğun şehirde yaşama aidiyetinin bir şekilde anlamlandırılması, burada yaşamanın gerekçe ve olguları vardır. Ait olmanın güzelliklerini burada görerek sahiplenme duygusunun ileri seviyeye taşınması. Düşünün bir çok cadde ve sokakların pürüzsüz bir asfalt, kaldırım taşları ile düzenlenmesi insanın güzel bir yolculuk yapmasını daha keyiflendiriyor. Hele bir de bu cadde ve sokaklar temiz olunca daha anlam kazanıyor. Aidiyet duygusu daha pekişiyor. Bunlar belediyemizin şehrimizde yaşayanlara birçok alanda hizmet sunması asli görevlerinden. Alt yapı, üst yapı, park, bahçe, temizlik gibi bu hizmetleri uzatıp gideriz. Pekiyi bu görevler yerine getirilirken biz şehirde yaşayanların görevleri, sorumlulukları, ödevleri yok mu? Elbette var; Temizlik işleri belediyenin görevi ise kirletmemek bizim görevimiz, cadde, sokak, kaldırımları korumak yani eşmemek, delmemek, kazmamak, kirletmemek, uygunsuz şekilde işkal etmemektebizim sorumluluğumuzda. Varsa bu düzensiz işleri ilgili kurum ve kuruluşlara bilgi vererek çevreye duyarlı olmakta ödevlerimiz arasındadır. Şunu söyleyeceğim önemli olan kirliği temizlenmesi değil, kirletmemek bizlerin sorumluğumuz ödevimiz olmalı.

Nevşehir için görev, sorumluluk ve ödevlerimizi yerine getirelim, inanın bu gümüş bir mutluk huzur ve refah getirecektir bizlere.

08.09.2021

İhsan BİÇKİN