29 Ekim tatili kaç gün? 30 Ekim'de tatil olacak mı? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili kaç gün? Beklenen resmi açıklama geldi.

Başbakan Davutoğlu’nun 30 Ekim Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmaları ile ilgili genelgeyi imzaladığı belirtildi. Karar, Nevşehir’e de gönderildi. Böylece, 28 Ekim çarşamba günü yarım gün olacak.

29 Ekim Perşembe günü kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı'nda izinli olacak olan kamu çalışanları ve öğrenciler 30 Ekim Cuma günü de idari izinli sayılmış olacak. Cumartesi ve pazar günleri de tatil yapacaklar için bayram tatili 4,5 güne çıkmış oldu.

1 Kasım milletvekili genel seçimleri nedeniyle 2 Kasım Pazartesi günü de okullar için tatil ilan edilirse, öğretmen ve öğrenciler 5,5 gün tatil yapmış olacak. 

Nevşehir’e ulaşan tatil kararı, kamu çalışanları tarafından olumlu bulunurken, kamu çalışanlarının tatili, il dışına çıkarak değerlendirecekleri de öğrenildi.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Ekim Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına ilişkin genelgeyi imzaladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun, 30 Ekim Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına ilişkin genelgeyi imzaladığı bildirildi.

Genelgede, kurum yöneticilerinin gerekli asgari personeli görev başında bulunduracağı belirtildi.



4 GÜNLÜK TATİL OLACAK

Kamu çalışanları kaç gün tatil yapacak? Kamu çalışanları için 29 Ekim’den itibaren 4 günlük tatile girmiş olacak.

Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluş tarihi olan 29 Ekim 1923’ün 92’inci yılı, tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatil olacak olan kamu kurum ve kuruluşları için geçerli olacak.