Avanos Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında “Kadın ve Kadına Şiddet – Çocuk Hakları ve Çocuk İstismarı” konulu konferans düzenlendi.

Belediye toplantı salonunda düzenlenen konferansa Nevşehir Kadın Danışma Merkezinden Psikolog Azime Tekin ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Leyla Kahraman konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün bir kutlama günü değil bilinçlenme ve farkındalık oluşturma günü olduğu vurgusu yapıldı. Toplumda kadına ve çocuğa şiddet ve istismar olaylarının büyük sorunların başında olduğu ifade edildi. Kadına şiddet, çocuk hakları ve istismarı gibi olaylar karşısında sessiz kalmanın toplumsal olarak daha büyük sorunlara yol açtığı vurgulandı.

Çocuklara kişisel alan, mahrem alan, sosyal alan ve kamusal alan sınırlarını anlayabilecekleri şekilde anlatmak gerektiği, Nevşehir Kadın Danışma Merkezi olarak kadınlara ve çocuklara yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgilerin verildiği konferansta, psikolojik destek, çocuk istismarını önleyici yaklaşımlar, ebeveyn tutum ve davranışları ile çocuk istismarı ve şiddet karşısında alınacak önlemler konu başlıklarında değinildi. Sinevizyon eşliğinde günün anlam ve önemine sunumlar gösterildi.

Büyük ilgi gören ve yoğun katılımın olduğu konferansın sonunda Avanos Atatürkçü Düşünce Derneğine yeni üye olanlara kimlik belgesi verilerek rozet takıldı.