Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özem ile birlikte Pazaryerindeki sosyal tesislerde pazarcılarla bir araya gelip çay içen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, hem referanduma ilişkin pazarcıların sorularını yanıtladı, hem de onlara referandumun ülkemizin açısından önemine değindi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir kapalı pazar yerinde Referandum çalışması yaptı. Çalışma kapsamında pazar esnaflarını tek tek tek gezen Açıkgöz, ayrıca kurulan pazarda vatandaşın elini sıktı ve neden EVET denmesi gerektiğini anlattı. Ayrıca, Pazar alışverişi de yapan Açıkgöz ziyaretlerinde esnafa bereketli ve bol kazançlar dileğinde de bulunarak çalışmalarında kolaylıklar diledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Pazaryeri’nde vatandaşlarla buluşarak bilgilendirme ve istişare toplantısı yaptı. Pazaryerinde Vatandaşların referandum konusunda kafalarındaki yanlış anlaşılmalara açıklık getiren Milletvekili Açıkgöz, “rejim değil sistem değişikliği yapıyoruz” dedi.


Hafta içi yoğun Meclis çalışmalarının ardından hafta sonlarında da Nevşehir'de yoğun programlarına devam eden Milletvekili Açıkgöz, teşkilat toplantıları, esnaf ziyaretleri ve Nevşehir'de devam eden kamu yatırımlarında gerçekleştirdiği incelemeler başta olmak üzere Nevşehir'in il merkezi, ilçe, belde ve köylerine yaptığı ziyaretlerle sürekli halkın içinde olmaya devam ediyor. Milletvekili Açıkgöz hafta sonu Nevşehir kapalı pazar yerinde esnaf ziyaretleri yaparak, esnaflara hayırlı işler dileğinde bulundu, esnafların ve vatandaşların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ile ilgili sorularına yanıt verdi.

“İstikrar sürekli, kalkınma hızlı olacak”
Milletvekili Açıkgöz pazar esnafı ve vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren Anayasa değişikliğinin ülkemizin geleceği için çok önemli değişiklikler olduğunu belirterek; “Bu değişikliklerle darbeci ruhun, vesayetçi anlayışın izlerini anayasamızdan siliyoruz, Anayasamız daha demokratik hale geliyor, Cumhuriyetimiz daha da güçleniyor, bu değişiklikle meclis daha da güçlü olacak, koalisyonlar tarihe karışacak, istikrar sürekli, kalkınma hızlı olacak.”dedi.
 
“Meclis Cumhurbaşkanı’nı soruşturabilecek”
Nevşehir Milletvekili Açıkgöz ziyaretlerinde yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:  “Cumhurbaşkanı, mevcut parlamenter sistemde sorumluluğu olmayan bir kişi, sadece vatana ihanetten soruşturma açılabiliyor, Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanını, yardımcılarını ve bakanlarını görevleri ile ilgili işledikleri her türlü suçtan soruşturulabilmesi imkanı getiren bir sisteme muhalefetin hayır demesini gerçekten anlamak mümkün değil, şu anda Cumhurbaşkanının yaptığı işlemler aldığı kararlar yargı denetimine tabi değil, Anayasa değişikliği ile artık tüm kararları için yargı yolu açılacak, hukuk devletini güçlendirecek bu değişikliği milletimiz gayet iyi anlıyor, anlamayanlar da referandum sandıklarından çıkacak sonuçlardan sonra anlamış olacaklar.”dedi.

“Nevşehir'de rekor bekliyoruz"
AK Partinin tüm seçimlerinde rekor kırarak desteğini gösteren Nevşehir seçmeninin 16 Nisan’da yapılacak referandumda da rekor kırarak güçlü bir evet ile desteğini sürdüreceğine vurgu yapan Açıkgöz, "15 Temmuz 2016’da milletimiz nasıl ferasetini gösterip taş sopa kullanmadan tankların altına yatmaktan bile çekinmeyip varlığını bir kez daha ortaya koymuştur. 16 Nisan’da bir nevi 15 Temmuz kadar önemli bir süreçtir. Milletimiz Referandum da EVET diyerek vesayete sömürgeye hayır diyecektir" diye konuştu.


Ziyaret edilen esnaflar ve vatandaşlar Milletvekili Açıkgöz'e ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini belirterek, Nevşehir'e yapılan yatırımlar için de teşekkürlerini ilettiler.

Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, ziyaretinden ve pazarcılarla olan yakın ilgi ve alakasından dolayı Vekil Açıkgöz’e teşekkür etti.