Eğitim; dünyadaki en değerli varlık olan insanı yetiştirme ve şekil verme sanatıdır. Her meslek saygın ve önemlidir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir önem ve kutsallık taşımaktadır. Öğretmenlerimiz; sevgi ve fedakârlık isteyen ve ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevi icra etmektedirler. İşte bu husus, öğretmenlerimizi dünyanın en zor, ama aynı zamanda en onurlu mesleğinin mensubu yapmaktadır.
 
Onlara karşı olan sevgimizi, saygımızı, şükran ve minnet duygularımızı her zaman canlı tutmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır.
 
Ülkenin her köşesinde hiçbirzorluğa aldırmadan görevlerini yerine getiren öğretmenlerimizin emeği hiçbir maddi karşılıkla ölçülemez. Bu onurlu ve kutsal mesleği yapan öğretmenler, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Nevşehir’de görevli öğretmenlerimiz olmak üzere ülkemizde görev yapan tüm öğretmenlerimizin, ailelerinin, öğrencilerimizin ve bütün milletimizin öğretmenler gününü kutluyor, saygı ve şükranlarımı iletiyorum.