Bülent Ecevit Üniversitesi, 25 Aralık 2012 Salı günü Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı için fahri doktora unvanı takdim töreni düzenledi.

BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, dekan, öğretim görevlileri, dernek başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer yaptığı konuşmada, “Yapılan toplantıda ekonomi, ekometri alanlarındaki ihtisasının ve çalışmalarının yanı sıra edebiyat, siyaset, inanç, tarih ve düşün dünyamıza dair fikir söylem ve eserleriyle; ayrıca yüksek öğretime, mesleki eğitime, bilime ve insanlığa evrensel nitelikteki katkılarından dolayı Alev Alatlı’ya üniversitemizin fahri doktora payesinin tercihine oy birliğiyle karar verilmiştir” dedi.

Rektör Özer, Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı’ya fahri doktora unvanı diplomasını takdim ederek BEÜ cübbesi giydirdi.

Almış olduğu diploma dolayısıyla mutluluğunu dile getiren Alatlı, konuşmasında: “Bir insan ancak bu kadar duygulanır. Allah hepinize nasip etsin. Hiç tanımadığımız insanlar tarafından insan bu kadar doğrulanır. Bugün ben size anlatamayacağım kadar minnettarım. Vesile olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Bu konuşmanın ardından Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, fahri doktora unvanı alan Alev Alatlı’ya plaket verdi.

Keman ve piyano konserinin ardından Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı onuruna bir kokteyl düzenlendi. Daha sonra Alev Alatlı, BEÜ öğrencilerinin getirdiği kitaplarını imzaladı.