Avanos Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen geleneksel, “Avanos-Kızılırmak Kültür ve Sanat Günleri” etkinlikleri kapsamında, Türk Tasavvuf Müziğinin öncüsü Ahmet ÖZHAN sahne alarak sevenleriyle buluştu.

“Avanos-Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri” etkinlikleri kapsamında Ramazan ayına rastgelen konserde, sunuculuğunu ünlü şovmen ve sunucu Turhan KARACAN’ın yaptığı konserde, Amfi Tiyatro’da sahneye çıkan Tasavvuf Müziği’nin ünlü ismi Ahmet ÖZHAN, bu özel gecede çok sevilen eserlerini ve ilahilerini binlerce hayranı için seslendirdi.

İki saat süren konserinde aralarında “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol, Ya Mevlana, Uyan gözlerim gafletten uyan, Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler” adlı eserlerin de yer aldığı Tasavvuf Müziği’nden çok sayıda güzel eseri seslendirdi.

Türk Tasavvuf Musikisi eserleri ve ilahiler seslendiren Ahmet ÖZHAN; Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli'den dizeler de okudu.

Uzun süre sahnede kalan sanatçı, konser alanını dolduran vatandaşların Ramazan ayını kutladı. “Her haliyle rahmet ve mağfiret olan mübarek Ramazan ayı, dillerimizde, gönüllerimizde kamil birer insan olmaya, Cenab-ı Hakkın hazinelerinden istifade eden kullarından olmaya vesile olsun diyerek, böylesine güzel hizmetlerle bizleri buluşturan değerli Avanos Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Ahmet ÖZHAN’ı dinlemek için konser alanını dolduran binlerce kişi, Tasavvuf Müziği’nin sevilen temsilcisini gecenin manevi atmosferinde büyük bir coşku ve beğeniyle dinledi.

Konserin sonunda Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Türk Tasavvuf Müziğinin değerli sanatçısı Ahmet ÖZHAN’a günün anısına, Avanos hatırası olarak üzerinde ilçemizin ve sanatçının resminin bulunduğu Avanos tabağı hediye etti.