Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, TBMM 24.Milletvekili ve Hukukçu Prof.Dr. Süheyl Batum ve Ünlü psikiyatri Doktoru Semih Dikkatli 16 Nisan'da yapılacak olan Başkanlık sistemini anlatmak için Ürgüp Eski Pazar Yerinde kahvehane önünde "Hayır" mitingi düzenledi.

Referandumda neden HAYIR denilmesi gerektiği ile ilgili olarak dün Nevşehir'in Kozaklı ilçesi ile Topaklı ve İlicek köylerini ziyaret eden ekip, bugünde Ürgüp'te vatandaşlarla buluştular.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan TBMM 24. dönem Milletvekili ve Hukukçu Prof.Dr. Süheyl Batum, "Nevşehir'i köy köy, ilçe ilçe gezmeye, Anayasa tuzağinı anlatmaya devam ediyoruz" dedi.

16 Nisan'da yapılacak olan Başkanlık sistemini il il gezerek anlatan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Ürgüp'te, başkanlık paketini, “otobüs” örneği ile açıkladı.Feyzioğlu başkanlığı anlatırken “50 kişiyi taşıyan otobüs yedek şoförsüz yola çıkamaz. 80 milyonluk Türk Milleti'ne başkan yardımcısını seçtirmiyor bu Anayasa paketi” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “50 yolcu taşıyan otobüse, Karayolları Trafik Kanunu çift şoför zorunluluğu veriyor. 80 milyonunun birlikte seyahat ettiği bir Türkiye’nin bir tek şoföre emanet edilmesini, ‘tek başlılık istiyoruz, çift başlılığı önlüyoruz’ diye anlatamazsınız. Yedek şoförün kim olacağını mutlaka bilmemiz lazım. Peki sistem ne? Yedek şoförleri devlet başkanı memur gibi kendi atıyor.” dedi.
Eski pazar yerindeki kahvehane toplantısına, CHP Ürgüp İlçe Başkanı Bekir Demir ve Parti Yönetiminden kişiler de katıldı.