16 Nisan Referandum Gezileri kapsamında İlimizde miting düzenleyen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım miting programının ardından, Odamızda akşam yemeğinde İşadamları ile bir araya geldi.
       
Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Nevşehir Milletvekilleri, Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Salaş, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Aydın, İl Protokolü  ile Oda-Borsa Yönetim, Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri  ve İşadamları yemekli toplantıda bir araya geldi.
       
Toplantının açılış konuşmasını yapan NTSO Başkanı M.Arif PARMAKSIZ; Islah Organize Sanayi Bölgesi, turizm sektörü ve  tarım sektörünün sorunları hakkında bilgilendirme yaptığı konuşmasında şöyle devam etti ;

“Bu yoğun temponuz içerisinde bizleri kırmayarak teşriflerinizden dolayı şahsım, oda meclisimiz ve iş adamlarımız adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler bu memleketin insanlarıyız, bu memleketin çimentosuyuz. Çalışırız, çabalarız, kazanırız, kaybederiz ama asla vazgeçmeyiz. Ticaret, üretim sizin de yakından bildiğiniz gibi her zaman işleri iyi kılmaz. İyi günde olur kötü günde olur. Ama bizler bu memleketin insanları; dün Plevne’de, Çanakkale’de, İzmir’de, Erzurum’da, Sivas’ta, Nevşehir’de nasıl büyük bir mücadele ile kahramanca, canımızı siper ederek mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve aşkla mücadelemize devam ediyoruz.

Sayın Başbakanım; 15 Temmuz’da hain Feto Terör örgütünün darbe girişiminde, esas amacın memleketimizin huzur ve refahına kurşun sıkmak olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de daha öncede olduğu gibi, 15 Temmuz sonrasındaki dönemde de TOBB olarak büyük bir mücadeleyi başlattık ve Nevşehir Oda ve Borsası olarak da devletimizin ve meşru hükümetimizin yanında yer aldık.

Büyük bir istiklal mücadelesi olarak gördüğümüz bu dönemde, bizler de iş dünyası olarak elimizden gelen her türlü imkanı milletimiz ve devletimiz ile paylaşarak Türkiye’yi daha büyük bir ülke yapabilmek için mücadele ediyoruz.

Bu çerçevede nefes kredisi, şehit ve gazilerimiz için maddi yardımlar gibi birçok konuda devletimiz ile birlikte hareket ediyor ve hem vatandaşlarımızın hem de yatırımcı ve tüccarlarımızın hayatlarının normalleşmesi için çaba harcıyoruz.

Sayın Başbakanım; sizinle ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz büyük Türkiye Sanayi Şuramızda  da belirttiğimiz gibi, artı bir istihdam sağlama konusunda sayın Valimizin üstün çabaları ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bunda da güzel sonuçlar elde edeceğiz.
Sayın Başbakanım; Nevşehir’imiz önemli bir Anadolu şehridir ve özellikle turizm, ticaret ve tarımsal üretim konusunda büyük bir potansiyele sahiptir.      
İlimiz ile ilgili bir kaç önemli sorunu dillendirmek isterim.

Öncelikle, ilimiz organize sanayi bölgelerinin doğalgaza kavuşturulması için;  Botaş’ın çalışmalara başlaması hususunda desteklerinizi bekliyoruz.
Nevşehirimizin diğer bir sorunu ve iş adamlarımızın talebi ise modern zahire pazarı ile toptancılar sitesinin yapılmasıdır. Bizlerin talebi bu yatırımların TOKİ  işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesidir.

Kapadokya turizminin lokomotiflerinden balonculuk sektörümüzün beklentisi ise hala %18 olarak uygulanmakta olan KDV’nin turizm sektöründe uygulanan %8 oranına düşürülmesidir.

Sayın Başbakanım; tekrar bu güzel ülkemize yaptığınız yatırımlar ve gelişmeler için teşekkür ediyor; Nevşehir iş aleminin bu güne kadar sizlere verdiği destek malumlarınızdır. Önümüzdeki halk oylamasında da ilimizin bu desteğini artırarak devam ettireceğinden şüphem yoktur. 

Nevşehir’imizde sizleri ağırlamaktan büyük onur duyduğumuzu ifade ediyor, başta zati aileleriniz olmak üzere bütün konukları saygı ile selamlıyorum.” Dedi.
Parmaksız’ın açılış konuşmasının ardından Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş konuşmasında;  Sayın Başbakanımızı ve Bakanımızı İlimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Nevşehir’in sorunlarının çözümünde ve gelişimindeki çalışmalarından ötürü Başbakanımıza ve Bakanımıza teşekkürlerini iletti.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ise konuşmalarda; kendisini bir Nevşehirli olarak gördüğünü, Nevşehir Milletvekilleri ve NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız ile sık sık İlin sorunları hakkında gerek Nevşehir’de gerekse Ankara’da bir araya geldiklerini, hatta 11 Mart 2017 Cumartesi günü yine Nevşehir’de bulunacağını, Nevşehir halkıyla bir araya geleceğini, aynı günün akşamında ise yine Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuna katılacağını ifade etti.
Başbakan Sayın Binali Yıldırım ise yaptığı konuşmada;
  
“Türkiye’nin kara kıştan aydınlığa iktidarımızda nasıl çıktığını en iyi siz biliyorsunuz. Büyük badireleri çok şükür geride bıraktık” dedi. “Şimdiye kadar sivil toplumun sesine bu kadar kulak veren bir iktidar olmadı diye düşünüyorum. Biz gücümüzü milletimizin iradesinden alıyoruz” diyen Başbakan Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Eski Türkiye’de ülkeyi bir bütün olarak düşünmeyenler Anadolu Sermayesi ve İstanbul Sermayesi diye ayırdılar. Sermayeyi renklere ayırdılar. 2002’den önce Nevşehir Ankara’ya uzak bir şehirdi. 15 yıldır başlattığımız kalkınma hamlesinden Nevşehir’de nasibini aldı. 5 milyar tutarında eğitimden sağlığa büyük hizmetler yapıldı. Bütün sanayici ve iş adamlarını tebrik ediyorum. Aklın yolu birdir. Bir tek hızlı tren kaldı o da en kısa sürede tamamlanacak.” Dedi.

Başbakan Sayın Binali Yıldırım, NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız tarafından iletilen sorunlarla ilgili olarak müjdeleri ardı ardına sıraladı. Islah Organize Sanayi Bölgesi’nin doğalgaza kavuşturulması ile basınç düşürme istasyonlarının inşa edileceğini ifade eden Başbakan; TOKİ işbirliğinde toptancılar sitesi ile zahire pazarının da inşa edileceği müjdesini verdi. Balonculuk sektörü ile ilgili olarak çalışma yapılmasının talimatını veren Başbakan Sayın Binali Yıldırım; konuşmasının devamında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Oldukça samimi bir ortamda geçen toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.