Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda temasları kapsamında Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Avcı, temaslarda bulunmak üzere geldiği Hollanda'da Rijks ve Van Gogh müzelerini gezdi. Ardından beraberindeki heyetle Amsterdam kentindeki Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret eden Avcı, burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Avcı'ya ziyaretinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal'ın yanı sıra bakanlık ve elçilik yetkilileri eşilik etti.

Avcı ve beraberinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2 gün sürecek Hollanda temasları kapsamında yarın Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün (BMDTÖ) Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenleyeceği "Değişen Toplumda Dini Miras Turizmi Nasıl Artırılır" temalı Dini Miras ve Turizm Konferansı'na katılarak konuşma yapacak. Ardından Türk toplumu temsilcileriye bir araya gelecek Avcı, daha sonra ülkedeki turizm sektörü temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Ziyarete ilişkin açıklamasında, "Sayın Bakanımız Nabi bey ve Yozgat Milletvekilimiz Ertuğrul beyle Hollanda ya geldik. Uçağımızın ismi Avanos. İlginç tevafuk. İnşallah güzel ve verimli bir ziyaret olacak" dedi.