Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Mimar Sinan Mühendisler Birliği tarafından 29-30 Ekim tarihlerinde ilimiz Ürgüp ilçesinde düzenlenen “Mühendislik Eğitiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” temalı toplantıya katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.
Bakan Yardımcımız burada yaptığı konuşmasında bu programı candan desteklediğini, bu çalışmaların TBMM’deki yasaların çıkartılmasında kendilerine ciddi destek ve fayda sağladığını, eğitimdeki hangi değişimleri yapmaları gerektiği konusunda kendilerine yol gösterdiğini belirterek, bilgiyi teknolojik ürüne dönüştürerek, sanayileşme ve daha sonrasında dünyadaki pazarlarda rekabet etmemiz gerektiğini,
1970 li yıllardaki emek-sermaye-toprak üçlüsünün yanına bilgiyi de ilave etmemiz gerektiğini, Teknoloji ve ARGE’ye önem vermemiz gerektiğini, Mühendislerin laboratuvarlarda, hocaların sanayide daha çok zaman geçirmesi gerektiğini vurgulamıştır.
Ülkemizde 277 adet AR-GE merkezinde 120.000 insanın Ar-Ge çalışmaları yaptığını, bu merkezlerde para ve bilginin var olduğunu ancak dünyada patentlenmiş ürün konusunda gerilerde olduğumuzu ifade ederek, koşu bandında kilometrelerce yerimizde saymak yerine, dışarıda bir kaç adım atmamız ve yol almamız gerektiğini belirtmiştir.
Ayrıca yeni AR-GE Yasasını önemsediklerini belirterek, katılımcılara bu yasayı incelemelerini ve katkı sağlamalarını önermiştir.