Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlamada şu ifadelere yer verdi:

En kutsal mesleklerden olan, tıp alanında çalışanlarımızın, gece gündüz ayrımı yapmadan sağlımız için mücadelesi hiçbir maddi karşılıkla ödenemez!

“En kutsal mesleklerden olan, tıp alanında çalışanlarımızın, gece gündüz ayrımı yapmadan sağlımız için mücadelesi hiçbir maddi karşılıkla ödenemez” diyen Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

“Bu gün, onların kıymetlerinin hatırlanması için yalnızca semboldür. Tüm sağlık çalışanlarımız bizler için her gün değerlidirler.

Tarihimizden biliyoruz ki, İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal etmeye kalkanlara karşı direnen tıbbiyelerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir.

Sağlık çalışanlarımızın 97 yıl öncede olduğu gibi hem milli duygulara sahip çıkan ruhu, hem de mesleklerini icra edişleri bizlere güven veriyor.

Bu vesilelerle; Hekimlerimizin, hemşirelerimizin, Ebelerimizin, Sağlık Memurlarımızın ve Tüm Tıp Camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz. Bu günün anısına hayatta olmayan değerli Hekimlerimizi de saygıyla anıyor ve Allah’tan Rahmet diliyoruz”.