NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizde öyle uygulamalar var ki, be ne perhiz, bu ne lahana turşusu dedirtmeye devam ediyor. O uygulamalardan biri de kuaförlük mesleğinde yaşanıyor.

Ülkemizin her köşesinde bir kuaför işyeri açabilmesi için ustalık belgesini ortaya koyması gerekiyor. Ancak ustalık belgesi olmayanların da kuaförlük işyeri açabildiği de bir gerçek. Zira ustalık belgesi olmayanlar Ticaret ve Sanayi odasına üye oluyor, ustalık belgesi olup olmadığına bakılmaksızın bir kuaför dükkanı açılabiliyor.

İlimizde de pek çok örneğine rastlanabilen bu durum haliyle Nevşehir’de faaliyetlerini sürdüren Kuaför esnaflarını da tedirgin etmeye devam ediyor. Zira yıllarını verip, emek ve para harcayıp, eğitimini alıp kuaför dükkanı açan esnafların en büyük sıkıntısı oluşturulan haksız rekabet ortamı. Hal böyle iken o zaman niye onca kuaför esnafı yıllarca ustalık belgesi alabilmek için çaba sarf ediyor ki. Ticaret ve Sanayi odasına üye olunca onlardan ustalık belgesi istenmiyor iken.

Bu duruma ilimizde en çok tepki gösterenlerin başında da Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan geliyor. Taşhan, İlin milletvekillerine, siyasilerine seslenip halen uygulamada bulunan bu haksız rekabet ortamının giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisinde girişimlerde bulunulmasını bekliyor.