Bir çok dalda ve projeler ile faaliyet gösteren Beşir Derneği Nevşehir'de faaliyetlerine başlamak üzere kurulmuş ve ilk olarak Paylaşım Noktası ve hayır çarşısı adı ile anılan projesi ile hizmetine başladı.

Nevşehir'de ihtiyaç sahiplerine yönelik, paranın geçmediği sosyal market gıda bankası ihtiyaç sahiplerinin hizmetine girdi.

Paylaşım Noktasının amacı, İhtiyaç sahiplerinin rencide olmadan mağazamıza giderek belirlenen miktarda ihtiyaçlarını alışveriş yapar gibi temin etmesi için açılmış sabit ve mobil mağazalardır.

Bu mağazalar Hayır sahibinin, ihtiyaç sahibini görmeden ihtiyaç sahibinin de mahzun ve mahcup edilmeden kendi ihtiyaçlarını kendisinin belirleyerek alış veriş yapar gibi desteklenmesini; hayır yapmak isteyenlere dinimizin emrettiği gibi “Sağ elin verdiğini sol elin bilmediği” bir hayır yapma fırsatı doğuran bir projedir. Bu projemiz ile desteklenecek ihtiyaç sahipleri bir defaya mahsus değil her ay olmak üzere belli oranlarda desteklenecektir.

İşte 
Konu hakkında Beşir Derneği'nden www.fibhaber.com a yapılan o açıklama;

İlimiz Nevşehir'de faaliyetlerine başlamış olan Beşir derneği ramazanda da yoğun bir şekilde ve gerçek manada hizmetlerine devam etmekte,ihtiyaç sahibi olarak başvuru yapanın  yerinde ziyaret edilerek ve kapsamlı bir araştırma sonucu belirlenen gerçek ihtiyaç sahipleri dinimizin emrettiği şekilde, "Veren elin alan eli görmediği" bir sistem ile yardımlarına devam etmekte,koli ve paket dağıtımında olduğu gibi ihtiyaç sahibine yapılacak yardım malzemelerinin neler olduğunu bağış yapan değil ihtiyaç sahibi kendi isteğine göre kendisi alabiliyor.

 

      Beşir derneği temsilcileri ilimiz Nevşehir'de ki hayır sahiplerine teşekkür ederek burası bağışçıların ve ihtiyaç sahiplerinin birbirlerini görmeden manen buluştukları ve bir parça ekmeklerini yarıya bölerek paylaştıkları bir noktadır, bu yüzden de bizim bu projemizin adı Paylaşım noktasıdır diyerek hem bağışçıya hemde ihtiyaç sahiplerine seslenerek bu projeye sahip çıkmalarını istediklerini belirterek tüm islam aleminin ramazanını tebrik etmişlerdir.