Nevşehir Kapadokya'nın başkenti olarak bilinirken şimdide takımların sezon öncesi kamp yaptığı mekanların başında geliyor. 

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, futbol takımlarının da en gözde kamp merkezlerinden biri.

Yeni sezon öncesi Kasımpaşalı f
utbolcular yeni sezona burada Kapadokya'da hazırlanacaklar.

Peribacaları ile ünlü bölgede her yıl  yurt içi ve yurt dışından  gelen onlarca futbol kulübü kamp yapıyor. Türkiye Süper ligi, PPT, ikinci ve üçüncü liglerden gelen takımlar sezon öncesi kondisyon yüklemek için Türkiye'nin en ideal adresi Kapadokya'da Nevşehir'de güç topluyorlar.

İşte onlardan birisi de Süper ligin güçlü takımı Kasımpaşa spor Kulübü... 

Kasımpaşa Spor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay, yeni takımının kamp yaptığı Nevşehir'in Avanos ilçesinde sorularımızı yanıtladı. 

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa Spor'un Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Nevşehir gündemin adresi FİB Haber Merkezimize önemli açıklamalarda bulundu.


www.fibhaber.com'a yaptığı açıklamasında Kamp yeri için Nevşehir'i seçtiklerini belirten Teknik Direktör Rıza Çalımbay , Kapadokya'nın kalbi Nevşehir in  kamp yapma konusunda ideal bir yer olduğuna dikkat çekti.

NEVŞEHİR, KAMP İÇİN İDEAL BİR YER...

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Nevşehir`in sahip olduğu tesisler, iklim özellikleri ve altyapısı ile kamp yapmak isteyen takımlar için ideal bir yer olduğunu, doğal ve kültürel yapısı ile de görülmesi gereken konumu bulunduğunu söyledi. 

Bugün TFF da çekilen kuralar sonrası yeni sezon fikstürünün çekildiğini belirten Çalımbay, Spor Toto Süper Lig 2015 – 2016 sezonunun ilk haftasında Gaziantepspor ile deplasmanda karşı karşıya geleceklerini belirterek yeni sezonda takımlar yeni transferleriyle güçlendi.İnşallah çok keyifli kaliteli ve zorluk derecesi yüksek olacak bir sezon bizleri bekliyor.Kasımpaşa spor olarak ilk hedefimiz,Süper ligde elde edeceğimiz başarılı sonuçlarla Avrupa kupalarına katılmak olacak dedi.

Başarılı Teknik Adam Rıza Çalımbay, Nevşehir Kapadokya Bölgesinin Sezon öncesi güç toplamak adına çok önemli bir mekan olduğunun altını çizerek Profosyonel kulüplere Kapadokya'yı işaret ederek Tesisileri,Konaklama yerleri,Havası iklim şartları ve doğal ve tarihi mekanlarıyla sakin bir mekan muhteşem bir kamp yeri dedi...

Muhteşem manzarası ve görüntüsüyle futbolcuların da büyük hayranlığını çekerek cezbeden Kapadokya da, lüks ve konforlu Otellerde onların rahat edebilmesini sağlayan konaklama imkanı sunuyor.

 Görünen o ki Kasımpaşa spor,  Kapadokya da çok rahat bir çalışma ortamı bulmuş durumda.

Sezon öncesi kampı için Nevşehir'i seçen ve burada kamp yapan süper ligin güçlü temsilcisi Kasımpaşa Spor Burada 15 Temmuz'a kadar çalışacak. Lacivert-beyazlılar daha sonra iki gün izin yapacak. Kasımpaşa, yurt dışı kampı için kapsamında ise 18 Temmuz'da Avusturya'ya gidecek ve bu ülkede 31 Temmuz'a kadar çalışmalarını sürdürecek.

Kasımpaşa Spor gibi daha önce Bursa Spor ,Galatasaray ,Kayseri Spor,Denizlispor,Eskişehirspor,Gençlerbirliği gibi bir çok takımın sezon öncesi kampında Nevşehir Kapadokya Bölgesinde yaptığı seneler o kulüplerin hemen hemen tarihlerinde elde ettikleri en başarılı sezonlara isabet etmesi alenen Kamp öncesi Kapadokya yı işaret ediyor

www.fibhaber.com olarak Kasımpaşa Spora yeni sezonda başarılar diliyoruz.

Nevşehir Kaliteli ve Bakımlı Futbol Tesisi Zengini:

Nevşehir il merkezinin yanı sıra Nar ve Kaymaklı beldesi ile, Gülşehir, Avanos,Derinkuyu, Acıgöl, Ürgüp ve Kozaklı ilçelerinde 17'si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 17, özel sektöre ait ise 5 olmak üzere toplam 22 çim futbol sahasına sahip .

Kapadokya, Bölgenin rakımı ve iklim şartları ile birlikte futbol takımları için ideal bir kamp merkezi :

"Nevşehir Kapadokya Bölgesinde gerçekten bir çok ilde bulunmayan kalitede spor tesisleri mevcut. Bu tesislerin sayısı her geçen yıl artıyor. Bunun yanında Kapadokya gibi önemli bir turizm merkezi olması sebebiyle 20 bini aşkın bir yatak kapasitesine sahip. Turizm tesislerinde dünyanın en kaliteli işletmeleri arasında yer alıyor.Bölgeye gelen futbol takımları tesislerde yeni sezona hazırlanırken hem de bölgenin tarihi ve turistik güzelliklerini görme imkanı buluyor"