23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 95. yıldönümü nedeniyle Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Başkanı ve Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, basın açıklaması yaparak, ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutladı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;
“95. Yıl Önce TBMM'yi kuran ve tarifsiz bir zafere imza atanları gururla anıyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel yurdu, bize emanet eden aziz şehit ve gazilerimizin başkomutanı Ulu Önder Atatürk'ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.
Bu bayramın bize ifade edeceği en büyük gerçek milli birlik ve bağımsızlığının ne kadar önemli olduğudur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bize Türk milletin kendi çabasıyla neleri başarabildiğinin en büyük göstergesidir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır." sözünü çocuklarımıza bir kez daha hatırlatıyor, başta, Cumhuriyetimizin kurucusu ve İstiklâl Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet duygularımızla anıyor; bayramınız kutlu olsun diyoruz.” dedi.