Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde rektörlük seçimlerine yaklaşık bir ay süre kalmışken üniversitede sular durulmuyor.

Son zamanlarda değiştirilen kurum politikası, ardı arkası kesilmeyen idari soruşturmalar, idari personel sürgünleri, lojman tahsisinde ayyuka çıkaran uygulamalar ile anılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde seçim süreci tüm hızıyla sürüyor.​


Seçim süreci yaşayan Türkiye’deki tüm üniversitelerde yaşananların aksine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Filiz Kılıç anlamsız sessizliğini koruyor. Vatandaş şimdi soruyor..."

- Cevap Ver Kılıç?"



FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin şimdilik Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'a soruyor ve cevap bekliyoruz?

- Neden Üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Cami dahil tüm binaların üzerine "Prof. Dr. Filiz Kılıç" yazdırma gereği duydunuz ?

- Neden NEHÜ den başka hiç bir üniversitelerde örneği olmayan Koordünatörlük birimi uygulamaya geçirdirdiniz ?

- Velevki böyle bir birim kurdunuz ?  Koordünatörlüğün tanımını ve görevini açıklarmısnız? 

Neden bu göreve Tuncay BÜLBÜL getirildi? Bülbül'ün görevi ve sorumluluk alanları nedir ? 

- Göreviniz boyunca tüm Nevşehirliler sırf sizi kendi kızı gelini olarak görüp hemşehrisi olarak bağrına basarken, sizin Üniversitedeki Nevşehirli hemşehrilerinizi yıldırma yada yer değişiklikleriyle Mobbing uyguladığınız doğru mu ?

- Rektörlük seçimlerinde tavrınız ne olacak ? Sizin desteklediğiniz biri var mı?


Bunlar şimdilik sadece ilk aklımıza gelen bir kaç sorudan bazıları... Elbette Devamı da gelecek. Şimdilik Bu soruların ivedi bir şekilde cevap bulmasını bekliyoruz. İsterseniz yazılı bir açıklama gönderin, isterseniz basın toplantısı düzenleyip kamuoyunu bilgilendirin yada isterseniz çağırın biz gelelim Yeterki bu sorular cevap bulsun ! Cevap hakkınızı kullanmanızı bekliyoruz.

FİB Haber Merkezi olarak soruyoruz? Nevşehir kamuoyunun merak ettiği bu sorulara ve bu iddialara karşın bir açıklamanız olacak mı ? Yoksa yine sessizliğe mi çekileceksiniz. İşte şimdi herkesin gözü Kılıç'ın nasıl bir cevap vereceği ve bu konulara bir açıklama yapıp yapmayacağına çevrildi...

Kimilerine göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitenin anlamsız sessizliği yaklaşan rektör adayı belirleme seçimine yönelik olarak Rektör Kılıç’ın stratejisi şeklinde yorumlanıyor. Yine de NEHÜ’deki sessizlik kamuoyunda pek de “Hoş” karşılanmıyor.

Kendisi bilir ama, kamuoyunun aydınlatılması adına cevap vermediği ya da açıklama yapmadığı hergün, kulağının çınladığını ve yeni soru işaretlerinin de doğduğunu bilmesi gerekiyor.


Şimdi FİB Haber Merkezi, konunun takipcisi olarak Üniversiteden Kılıç'tan gelecek bir açıklama bekliyoruz.

-Sözün Özü:-

Daha önce de yazdık,çizdik tekrarlayalım: Rektörün yapacağı her türlü açıklamayı, vereceği her türlü cevabı da bu sütunlara taşıyacağız.

Bizim derdimiz üniversitemizin başarılı olması, bugüne kadar ki yaşanan sıkıntıların bertaraf edilmesidir.
Rektörün başarısı, üniversitenin başarısıdır. Üniversitenin başarısı da Nevşehir’in başarısına katkı sağlayacaktır.

Ve böylece biz de başarılı bir üniversitenin bulunduğu bölgede yaşamanın gururunu taşırız.

Bu vesile ile Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Yeni Rektörü'nün şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz ?

Umuyoruz ki geçmişte yaşanan yanlışlıklar bir daha yaşanmaz, şehrinin kendi öz evlatları üvey evlat muamelesi görmezler .

Huzurlu başarılı ve şehrimize yakışır bir Üniversite için, 26 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan Rektörlük seçimlerinin hayırlar getirmesini diliyoruz.