AK Parti eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’a yönelik darp olayına Sedat Peker’in avukatı İsmail Barbaros Aslan’ın da karıştığı iddia edildi. Olay nedeni ile ifadesi alınan Aslan hürriyet.com.tr’ye “Ben darp olayına karışmadım. Kendisi ile normal konuşuyordum. Beni de şikâyet etmiş. Karakolda ifade verdim” dedi.

Ak Parti eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Twitter’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı polis merkezinden çıkışta AK Partili kalabalık bir grubun protestosuyla karşılaştı. İşbaşaran, daha sonra ifadesinin alınması için adliyeye götürüldü. Adliyeye gelişi sırasında başka bir grup da İşbaşaran'a tekme tokat saldırdı.

Saldırı olayına karıştığı iddia edilen isimlerden biri de avukat İsmail Barbaros Aslan. Sedat Peker’in avukatlığını yapan Aslan, hurriyet.com.tr’nin soruları üzerine “Ben o kavgaya katılmadım. Evet oralarda bulundum; ancak aldığı darptan benim bir dahlim yok. Bunu gösteren bir kamera kaydı da görgün tanığı da yok. Bu iddialar ile ilgili polise ifade verdim. Zor bir gece geçirdim. Kendisi bizi suçladı; benden şikâyetçi oldu. Ben de kendisinden şikâyetçi olacağım" dedi.

Av. Aslan, olaya katılmadığı halde neden şikâyet edildiğine ilişkin ise "Kendisi ile sohbet ettik. Ondan dolayı şikâyet etti. Karakolda ifade verdim" şeklinde konuştu.


Av. Aslan, Sedat Peker'in geçtiğimiz günlerde katıldığı Nevşehir'deki törende yanında bulunuyordu.

 

Av. Aslan, neden orada bulunduğu yönündeki soruları ise yanıtsız bıraktı.

[email protected]