Derinkuyu İlçesinde Derinkuyu Otobüsleri Kooperatif Şoförlerine ‘Şoför Amca İyi Dersler’ Eğitimi düzenlendi.
 
Derinkuyu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nevşehir Jandarma Trafik Tim Komutanlığı işbirliğince Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesi Konferans Salonunda ‘Şoför Amca İyi Dersler’ Eğitimi gerçekleştirildi.
Şoför kazaları araç kullanımı ve öğrenci taşımacılığı üzerine konuşan J.Asb.K.Bçvş Nihat Çalık, “Öğrencileri okula ve evlere ulaştırmada şoförler standart hale getirilmelidir. Şoförler öğrencilerle iyi iletişim kurmalıdırlar. Araç az yakıt yaksın diye boşa alınıyor bu son derece tehlikelidir. Hızımız arttıkça görüş alanımız azalır. Bu durumda sadece yola odaklanırız. Bu durum tabiri caizse at gözlüğü ile bakmak oluyor. Bu son derece tehlikelidir. Aşırı hız yapmayın ” uyarısında bulundu. Çalık, “Biz millet olarak risk almayı çok seviyoruz. Maalesef risklerden de kazalar meydana geliyor. Öğrencileri aldığımız yerden okula kadar okuldan da eve kadar sorumlu biziz, emniyet kemerini takacağız. Araç kullanırken de cep telefonunu kesinlikle kullanmayacağız” dedi.
10 numaralı bir şoförün özelliklerinin de üzerinde durularak, ‘İyi Dersler Şoför Amca’ testi konusu da teati yapıldı. Konu ile ilgili ayrıca bir de sunum gerçekleştirildi.
Taşımalı öğrenci servisi yapan şoförlere verilen eğitime Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Duran, Nevşehir İl Merkez Jandarma Trafik Tim Komutanlığından J.Asb. K.Bçvş Nihat Çalık, Uzm. J.II .Kd..Çvş. Süleyman Kolukırık, Derinkuyu Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mustafa Yılmaz ve şoförler katıldılar.
 
 
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.


Kaynak: Derinkuyu Haber