Nevşehir'de hasat döneminin başlamasıyla birlikte Aşırı Yüklü Bir Traktör ve Kamyonlar özellikle akşam saatlerinde Trafikte Tehlikeli Anlar Yaşanmasına Neden oluyor.

Hasat döneminin başlamasıyla birlikte Biçerdöverler dar yollarda tehlike yaratıyor.

Öte yandan hasat sezonun başlamasıyla birlikte yol kenarlarına gelişigüzel park edilen traktör römorkları ,Aşırı Yüklü Traktör ve Kamyonlar ölümlü ve yaralanmalı kazalara davetiye çıkarıyor. Yetkililer, çifçileri daha dikkatli olması ve yol kenarlarına park yapmaması konusunda uyardı.

Nevşehir genelinde hasat sezonun başlamasıyla birlikte traktörler ve traktör römorkları da yollara çıkmaya başladı. Köylerden Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'ya veya tüccarlara ürünlerini satmak için traktör ve römorklarıyla yollara düşen çiftçiler, özellikle akşam saatlerinde kazalara davetiye çıkarıyor. Bazı çifttiçilerin ise yol kenarlarına park ettiği römorklar tehlike saçıyor. Çünkü yol kenarlarına park edilen römorklarda reflektör yani aydınlatma sistemi olmaması nedeniyle ölümlü kazalar yaşanıyor. 

Traktörlerin özellikle gece trafiğini büyük ölçüde tehlikeye soktuğunu söyleyen sürücüler traktör sürücülerinin duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

Nevşehir'de harman zamanı yollarda saman ve balya yüklü kamyonlar ve traktörlere dikkat edilmesi istendi.  Yine  ilçe yolunda seyir halinde olan saman yüklü kamyonlar,trafikte seyir halinde olan  sürücülere zor anlar yaşatıyorlar. Aşırı yükleme sebebiyle kasasında büyük bir yükseklik oluşan kamyonların yüklerinin üzerlerinin branda veya çadır tarzı örtülerle kapatmamaları nedeniyle hem yola saçılan yükler hem de trafikte seyreden yüklü aracın devrilme tehlikesi nedeniyle olumsuz görüntülerin yaşanmasına neden olurken bir diğer sorun da özellikle Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde ve Kırşehir yolunda görülmeye başlanan traktör yoğunluğu Trafikte seyir halinde olan ve genelde tedbirsiz e uyarıcı lambaları çoğu zaman çalışmayan tarım araçlarına bir de yakıt tasarrufu için ilave edilen 3 veya 4 römork eklendiğinde solama yapan araçlar büyük tehlike yaşıyorlar. Sürücüler bu konularda yetkililerin bir an evvel tedbir almalarını aksi halde oluşabilecek kazalarda can kaybı yaşanabileceğine dikkat çektiler.



 
TRAKTÖR SÜRÜCÜLERİ DUYARLI OLMALI
Arka ışık donanımı bulunmayan traktörlerin gece hiç fark edilmediğini ve bu sebeple birçok kazanın yaşandığını kaydeden yetkililer ise, "Bazen traktör sürücüsü tekeri patlayan römorku yol kenarına tam yanaştırmadan veya virajların girişini çıkışını hiç hesaba katmadan bırakıp gidiyor. Bu gerçekten kazalar için en büyük sebeplerden biridir. Özellikle gece bu şekilde bırakılan römorklar kazalara sebebiyet veriyor.  Bazı traktör sürücüleri de 30 kilometre hızla gidiyor ve aydınlatma sistemi olmadığı için araç sürücüleri tarafından farkedilmiyor. Bugüne kadar bu şekilde çok sayıda kaza meydana gelmiştir. Çiftçilerin bu konuda duyarlı olması gerekir. Trafik ekiplerinin de denetimlerini arttırmalıdır" çağrısında bulundu.