Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yenilenmesine karar verilen imamlarıncübbe ve sarıklarının üretimi, Çorum’un İskilip ilçesindeki Metin Alkan Halk Eğitim Merkezine verildi. Daha önce Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nde üretilen cübbe ve sarıklar, farklı renk ve tasarımıyla yeniden dikilmeye başlandı.

Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mürsel Kayış,imamların değiştirilen cübbe ve sarıklarının üretimine yaklaşık 15 gün önce başlandığını söyledi.

Hazırladıkları farklı model ve renklerdeki cübbe ve sarıklardan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca onaylanan modelin üretimine başlandığını belirten Kayış, “ Diyanet İşleri Başkanlığı’na 3 farklı model hazırlayıp sunduk. Yapılan değerlendirmede gri renkte ve biyeli olan sadecübbe ile kırmızı fes üstüne, 8 metre beyaz kumaşın sarılmasıyla yapılan sarıkta karar kılındı. Biz de bu modelin üretimine başladık. Diyanet İşleri Başkanımız da modeli inceledi ve beğendi” dedi.

İZMİR'DEN KOSOVA'YA YAKLAŞIK 50 BİN CÜBBE SARIK

Türkiye’de 46 kentte görevli imamlar ile Yunanistan, Bulgaristan, Kosova ve Bosna-Hersek gibi çeşitli Balkan ülkelerinde görev yapan imamlar için yaklaşık 50 bin cübbe ve sarık üreteceklerini dile getiren Kayış, “ Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yapılan planlama doğrultusunda il trafik plaka kodu 35 olan İzmir’den başlayarak Düzce iline varana kadar 46 ilimizdeki tüm imamlar ile Balkan ülkelerinde görev yapan imamlarımız için üretim yapıyoruz. İl trafik plaka kodu 01 ile başlayan Adana'dan 34 olan İstanbul'a kadar olan kısmı ise daha önce Ankara Olgunlaşma Enstitüsünün ürettiği cübbe ve sarıkları kullanmakta. Bu illerdeki imamlarımız için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın planlaması kapsamında yenicübbe ve sarıklar üretmeye de hazırız” ifadelerini kullandı.

Kayış, yeni cübbe ve sarıkların terletmeyen kumaşlardan üretildi.