Diyanet İşleri Başkanlığının 2013 Yılı Ramazan Ayı irşat hizmetleri kapsamında, Ramazan Ayı’nda yurt çapında yürütülen vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesine katkı sağlamak amacıyla Başkanlık üst düzey personelinden oluşturulan İrşat Ekipleri, yurt genelinde çeşitli illerde görevlendirilmiştir.

 

            Bu çerçevede, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Niyazi Güneş ve Türkiye’nin seçkin hafızlarından İstanbul- Yavuz Sultan Selim Camii Müezzin-Kayyımı Murat Özoğlu Nevşehir’e geldiler.

            Oruç günleri sayılı günlerdir. Nefesler gibi, ömürler gibi, oruçta sayılı bir ibadettir diyerek, akşam namazı sonrası Merkez Kurşunlu Camii’nde sohbetine başlayan Müşavir Güneş; “Ramazan ayının önemi, Oruç’un fazileti ve fırsatları değerlendirme üzerine yaptığı konuşmanın sonunda; Şu kısa zamanda şahit oldum ki, Nevşehir’de birlik var, beraberlik var, huzur var. Camide şu coşku beni çok memnun etti. Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın size selamlarını getirdim. Sizin de selamlarınızı götüreceğim” dedi.   

Vaaz-u nasihat sonrası İstanbul Yavuz Sultan Selim Camii Müezzin-Kayyımı Murat Özoğlu teravih namazı arasında ilahi ve kasideler söyledi. Bir grup Din görevlisi ona eşlik ettiler ve her dört rekâtta ayrı bir makamla salât-ü selam ve teravih kıldırdılar. Sonunda okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yaptığı dua cemaati coşturdu. Böylece Kurşunlu Camii cemaati farklı bir gece yaşadı.

            Program sonrası İl Müftüsü Yakup Öztürk ise; “Misafir hocalarımıza şahsi ve cemaati adına teşekkür etti. Bu gibi faaliyetlerin devam edeceğini müjdeledi.

Program sonrası cami cemaati; Bu gece, Kurşunlu Camii’ye gelmeyenlerin çok şeyler kaçırdıklarını söylediler.