Nevşehir'de bulunan Dünyanın En Büyük Yeraltı Yerleşimi Bbc World’da Tanıtılacak. Dünyanın en önde gelen haber proğram kanallarından biri olan BBC World ekibi, Travel Show isimli proğramın çekimi için geldiği Nevşehir’de, 2014 yılında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede çekimler yaptı.
 
Michael London’ un yapımcılığını yaptığı ‘Travel Show’ isimli proğramın Temmuz ayı ortalarında yayınlanacak bölümü için Nevşehir’e gelen BBC World ekibi, dünyaca ünlü sunucusu Malezya asıllı İngiliz vatandaşı Henry Golding sunuculuğunda 11 mahalleyi içine alan yaklaşık 400 bin metrekarelik bir alandaki dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde, yaklaşık 7 saat süre ile çekim yaptı.

Bölgedeki devam eden temizleme çalışmaları ile ortaya çıkan tarihi ve kültürel değerlere olan hayranlığını da gizlemeyen sunucu Henry Golding , Kapadokya bölgesine 2 yıl önce bir proğram çekimi için geldiğini belirterek, bölgenin eşsiz güzelliğine hayran kaldığını dile getirdi. Golding, bu bölgenin sadece Kapadokya turizmine değil, Türkiye turizmine de önemli katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni doğrultusunda Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bölgede devam ettirilen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarını yerinde görüntüleyen BBC World ekibi, ayrıca çalışmaları gerçekleştiren ekip ile de görüşmeler yaptı.

Philip Goldie ‘nin görüntülediği Travel Show isimli programın Nevşehir bölümünün , Temmuz ayı ortalarında BBC World kanalında yayınlanacağı belirtildi.