Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği  3. Milli Kültür Şurası toplantısına Nevşehir'i temsilen Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ,Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve Nevşehir Belediyesini temsilen Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Celal Korkmaz katıldılar.

Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici​, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın Şura'da İl Müdürlerini kabulünde kendilerine Nevşehir halkının selamlarını iletti. Bakan Avcı'da Turizm konusunda umut verici gelişmelerin yaşandığını bu konuda Bakanlık nezdinde çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek Nevşehir halkınada derin sevgi ve saygılarını iletti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bakanlığının ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen 3. Milli Kültür Şurasının açılışında, şuranın ilkinin 1982, ikincisinin ise 1989’da düzenlendiğini ifadeederek, aradan geçen bu uzun süreden sonra yürütülen politikaların, gerçekleştirilen projelerin, hedeflenen atılımların, karşılaşılan sorunların gözden geçirilmesi ve mümkün olan en geniş katılımla müzakere edilmesinin bir zaruret olduğunu vurguladı.

Avcı, “Şuranın, yeni bir dönemin arifesinde, milli kültürün ihyası, zenginleştirilmesi ve çağın gereklerine uygun yeni kültür politikalarının üretilmesi hususunda bir milat olacağına gönülden inanıyorum. Şura sürecine başlarken ülkenin fikir hayatına, kültürüne, sanatına çok kıymetli katkılarda bulunan birçok isim arasından, onları temsilen milletin takdirine mazhar olmuş kültür ve sanat insanlarıyla toplantılar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.