Nevşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi işbirliğinde organize edilen Atık Pil Toplama Kampanyasında ilk üç dereceye giren okulların yöneticilerine çeşitli hediyeler verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ve merkezi İstanbul’da bulunan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi işbirliğinde 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde en fazla atık pil toplayan öğrencilerin öğrenim gördükleri okul yöneticileri ödüllendirildi.
Okulların açık bulunduğu 9 aylık süre içerisinde il genelinde en çok atık pil toplayan okul TOKİ 125. Yıl Ortaokulu 240 kilogram pil ile birinci olurken, Ürgüp ilçesindeki Hacı Ahmet Toksöz ilkokulu 212 kilogram atık pil toplamak suretiyle kampanyada en çok atık pil toplayan okul oldu.
Öğrencilerde çevre bilincinin de gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan atık pil toplama kampanyası sürecinde,e n fazla atık pil toplayan 3. okul da Nevşehir Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu oldu.
Yarışmada dereceye giren okullara Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi tarafından gönderilen masa tenisi ve Satranç takımı gibi çeşitli hediyeler, Nevşehir Belediyesi ekiplerince takdim edildi.