Yeşilay’ın iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en kısa zamanda Meclis’te çoğunluğa sahip bir hükümet kurulmasını temenni ettiğini söyledi. Bir hükümet kurulamaması durumunda seçimi işaret eden Erdoğan, “Bu tablodan bir hükümet çıkmazsa çözüm mercii yine milletimizin ta kendisidir. Eğer Parlamento çözemiyorsa çözecek olan milletimizin ta kendisidir. Kimse milletimize gitmekten çekinmesin, kaçmasın.” dedi. 

Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün konuşmasının ardından kürsüye çıkan Erdoğan, Meclis’te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa sürede kurulmasını temenni ettiğini söyledi. Meclis başkanının seçildiğini, başkanlık divanının oluşturulacağını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bilindiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanlık seçimini tamamladı. Şimdi sıra başkanlık divanının oluşturulmasında. Anayasamıza göre başkanlık divanının oluşumunun ardından hükümet kurma görevi noktasında 45 günlük süreci başlatmak üzere Parlamento’dan bir milletvekiline ki teamül bugüne kadar en fazla oyu alan partinin genel başkanlarına bu görev verilmiştir. Bu süreci başlatacağım. Meclis’te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa sürede kurulması temennimdir. Tüm siyasi partilerimizi bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Türkiye’nin önünde çok ciddi sorunlar, alınması gereken çok önemli kararlar var. Bu yükün altından kalkabilecek güç, dirayet ve kararlılıkla bir hükümet kurulması arzusundayım. Azınlık hükümetinin böyle bir imkana sahip olamayacağına inanıyorum.” 

Milletin 7 Haziran’da taktirini ortaya koyduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Bu tablodan bir hükümet çıkmazsa çözüm mercii yine milletimizin ta kendisidir. Eğer Parlamento çözemiyorsa çözecek olan milletimizin ta kendisidir. Kimse milletimize gitmekten çekinmesin, kaçmasın. Biz uzun zamandır mevcut sistemimizdeki bu mahzurlara dikkat çekerek alternatif tekliflerimizi dile getiriyoruz.  İnşallah önümüzdeki dönem bu sorunların çözümü ile ilgili tekliflerimiz sağduyulu bir şekilde tartışılır, değerlendirilir.” şeklinde konuştu.

Ajanslar