Geçtiğimiz günlerde Brezilya’da düzenlenen turizm fuarına katılan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, fuarın son derece verimli geçtiğine dikkat çekerken, FETÖ örgütünün bu ülkede de Türkiye aleyhine çalışmalarda bulunduğunu duymaktan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Fuar süresince önemli izlenimlerde bulunduklarını söyleyen Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız, bu tür fuarlarda gidilen ülkelerdeki Türk Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin de mutlaka bir araya getirilip Ülkemizin ve Kapadokya bölgesi turizminin kendilerinden beklentilerinin kendilerine aktarılması gerektiğini de ifade etti.
Başkan Yıldız, “Brezilya Türkiye’ye uçakla 12 saatlik bir yolculukla ulaşılabilen bir ülke. Breziylalılar Kapadokya bölgesine son dereve ilgili. Bu ülkede düzenlenen turizm fuarına Nevşehir Valiliğimizin organizasyonuyla, KAPTİD’in de katılımıyla bende gittim. Fuarda son derece orijinal düşüncelerle karşılaştık. Neyin daha iyi yapılıyıp yapılamayacağını bir kez daha o fuarda gördük. Bu farlarla giderken bazı şeyleri göz ardı etmememiz gerekiyor. Bu tür fuarlara giderken bölgemizdeki acentelerden gönüllü kişileri de götürmemiz gerekiyor. Fuar çalışmalarının yanında piar çalışmaları da öne çıkarılmalı. Fuarlara katılım sağlanan ülkelerde mutlaka Türk Sivil Toplum Kuruluşlarını da göz ardı etmemeliyiz. Onları bir araya getirip Ülkemizin gerçeklerini ve kendilerinden turizm konusuinda beklentilerimizi de en samimi şekilde iletmemiz gerekiyor. Brezilya’da standımız çok büyük ilgi gördü ve önemli bir tecrübe de edindik. Brezilyalılar ülkemizi seviyor. Ancak dış basında kasıtlı olarak ülkemizin aleyhine çıkarılan haberlerden tedirgin oluyorlar. Maalesef FETÖ örgütü Brezilya da ülkemizin aleyhine çalışmalarda bulunuyor. En azından fuar süresince orada bulunanların bizlere ilettiklerinden bunu anlıyoruz. Fuara götürdüğümüz balon figürleri büyük ilgi gördü. Hatta fuara katılanların büyük bir bölümü bu balon figürlerinden alabilmek için kuyruğa bile geçtiler. Onların ülkemizdeki en büyük arzuları balonla Kapadokya turu yapabilmek, bir başka arzuları ise bölgemizde yaşadığı belirtilen Sean George’nin yaşadığı mekanları yakından görebilmek. Brezilyalılar ülkemizi ve Kapadokya’yı seviyorlar” dedi.