FEYZİOĞLU: BU YETKİLERİ YARIN KİM KULLANACAK KİMSE BİLMİYOR
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Anayasa değişikliği teklifi ile tüm kuvvetlerin denetimsiz şekilde bir kişiye teslim edildiğini belirterek, “Bu yetkileri yarın kimin kullanacağını kimse bilmiyor. A kişisi kullanmaz, B kişisi kullanırsa ne olacak? Kullanılmasını geç, bu yetkilerin var olması bile sakıncalı” uyarısında bulundu. 
 
TBB Başkanı Feyzioğlu, Anadolu’yu karış karış gezerek Anayasa değişikliğine neden “hayır” denilmesi gerektiğini anlatmaya devam ediyor. Son iki günde Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum ile birlikte Niğde ve Kayseri’de köy ve kasabaları gezerek bilgilendirme toplantılarına katılan Feyzioğlu, bugün Nevşehir’e geçerek önemli uyarılarda bulundu. 
 
BİR GECEDE EYALETLER KURULABİLİR
Ürgüp’te bir kahvehane toplantısına katılan Feyzioğlu, Anayasa değişikliği teklifinin, devlet başkanına tek başına eyalet benzeri kamu tüzel kişilikleri oluşturma yetkisi verdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Kimin tarafından yazılıp birilerinin eline verildiğini bilmiyorum ama bu Anayasa değişikliği, başkana kimseye danışmadan tek başına vilayetleri birleştirip, bölge birlikleri adıyla eyalet kurma yetkisi veriyor. Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına koyduğumuz çekinceleri, başkan kendi başına kaldırabilir. Bu çekinceler kaldırılırsa iller veya kurulacak olursa bölge birlikleri kendi polis teşkilatlarını oluşturabilirler. Dolayısıyla başkan bir gecede Türkiye'nin belli bir bölgesinde veya tamamında eyaletler kurabilir.”
 
YA BU YETKİLER CUMHURBAŞKANI’NIN YAVERİNE GEÇSEYDİ?
Bütün yetkileri başkanın aldığı bir Türkiye’nin artık eskisi gibi anayasal bir demokrasiye sahip olamayacağını kaydeden Feyzioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Yarın bu yetkileri kimin kullanacağını kimse bilmiyor. A kişisi kullanmaz da B kişisi kullanırsa ne olacak? Veya devlet başkanı rahatsızlandığında yerine vekalet eden kişi kullanırsa? Seçilmemiş bir başkan yardımcısının başkana vekalet ettiği sırada Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına koyulan çekinceleri kaldırma yetkisi var, eyalet kurma yetkisi var. Örneğin, Cumhurbaşkanımızın iki yıl boyunca sanırım en yakınında bulunan ve şimdi kripto FETÖ’cü olmaktan yargılanan baş yaveri, başkan yardımcısı olarak tayin edilseydi ne olurdu? Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm gücünü, birikimini, direncini bir kişinin şahsına indirgemek bu ülkeye ve bu millete büyük haksızlık.
 
Bu değişiklik şimdi milletimizin önüne getirildi. O zaman bizim görevimiz küresel güçlerin isteklerinin değil Türk Milleti’nin menfaatlerinin gereği olarak sandıktan Hayır’ı çıkarmaktır. Bizler Türkiye’nin bölünmesine ‘Hayır’ diyoruz. Bu bir parti meselesi değil. Bu tamamıyla çocuklarımızın geleceği ile ilgili.”