Nevşehir Vali Vekili Ahmet SOLEY, makam koltuğunu geleceğin liderlerine bıraktı.

Nevşehir Vali Vekili Ahmet SOLEY, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. Yıl dönümü nedeniyle makam koltuğunu Kardelen Eğitim Kurumları 7. sınıf öğrencisi Rıfat Can EKMEN’E bıraktı. 6. Sınıf öğrencisi Mehmet KALCI ve 4. Sınıf öğrencisi Ecem Şevval AÇIKGÖZ de vali yardımcılığı görevini üstlendiler.

Gerçekleşen temsili yer değiştirmede makamını öğrencilere veren Nevşehir Vali Vekili Ahmet SOLEY, geleceğin valileri ile birlikte Kardelen Eğitim Kurumları İlkokul Müdürü Faruk ÇAMCI ve Ortaokul Müdür Yardımcısı Barış BAĞCI da yer aldı.

Makamını Kardelen Eğitim Kurumları 7. Sınıf öğrencisi Rıfat Can EKMEN’E teslim etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten SOLEY; ‘’ Bu makama bu gün temsili olarak oturan çocuklarımız gelecekte bu makamlarda yer alarak ülkemizi çok daha ileriye taşıyacaklardır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu kadar güzel yetişmesi memnuniyet verici, gelecek neslimizin olan çocuklarımız hepimizin ortak umudu, onların bu kadar iyi yetiştiğini görmek geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendiriyor. Onların yetişmesinde emeği geçen anne, babaları ve öğretmenlerine teşekkür ederim. Geleceğimiz olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.’’ Dedi.

Temsili vali olan Rıfat Can Ekmen, Vali Vekili SOLEY’E; ‘’ Vali olmak güzel fakat Nevşehir gibi bir şehri idare etmek oldukça zor ve sorumluluğu büyük olmalı’’ dedi. Vali Vekili SOLEY’ DE; ‘’Sizler gibi pırıl pırıl gençlerimiz oldukça biz ülke olarak sorumluluğu çok daha büyük işlerin üstesinden geliriz’’ diyerek cevap verdi. Öğrencilerle kısa bir süre daha sohbet eden Vali Vekili SOLEY temsili olarak makamı verdiği öğrencilere hediyelerini verip hatıra fotoğrafı çektirdi.