İsviçre'nin Basel şehrinde Türkiye karşıtı çirkin gösteri. Tarihte önemli bir yeri olan İsviçre’nin Basel şehri bu kez 16 Nisan Referandumu öncesi düzenlenen çirkin gösteri ile yeniden gündemde...

ÖZELLİKLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HEDEF ALDILAR

8 Mart'ta başlayan ve 3 gün süren festivalde bir grup, kendlerince "Türk" kıyafetleri ve özel hazırlanmış kostümler giyerek Türkiye'ye saldırdı.

Başlarındaki feslere 'Hayır' yazan, mehter takımı kılığına girmiş oynucuların ağzına 'bıçak' vererek Türkleri 'barbar' gibi göstermeye çalışan grup ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı temsil eden kukla ve maskelerle de "diktatör" imajı vermeye çalıştı.

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen ve Türkiye düşmanlığına sahne olan Maske Festivaline tepki gösteren AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamasında; "İsviçre'de sözde bir karnaval, neyle mücadele ettiğimizi hala anlamayan var mı? Mesele parti değil, hatta inanın ki sadece Anayasa Değişikliği de değil; yeniden güçlü büyük Türkiye'nin ayağa kalktıklarından onların da emin olmasıdır. Artık Allah aşkına nefislerimizi bir tarafa bırakalım, nasıl 15 Temmuz gecesi bunların kuklalarına karşı parti, görüş, hizip ayırmadan omuz omuza vererek o hayasızca akını durdurduysak; şimdi devlet sistemimize giydirilen deli gömleğini, kelepçeleri-prangaları parçalayıp atmanın tam vakti.Ancak ne yapsalar boş tıpkı şairin dediği gibi: SAKIN KADER DEME KADERİN ÜSTÜNDE BİR KADER VARDIR. NE YAPSALAR BOŞ GÖKLERDEN BİR KARAR VARDIR..." dedi.

Maske festivaliyle özellikle Türkiye ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı görülen skandal festivale, sosyal medyadan da büyük tepki yağdı.