Nevşehir Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri Çerçevesinde Göreme Bağlıdere Vadisi’nde “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlendi. Saat 09.00’da vadinin Uçhisar girişinden başlayıp Göreme’de sonlandırılan yürüyüşe Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay, Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Hakan Öcal, İl Halk Sağlığı ile ilimiz sağlık çalışanları, Umke ekibi, diğer kamu kurum, kuruluşları çalışanları ve vatandaşlar katıldılar. 

Yaklaşık 200 kişinin gerçekleştirdiği Cumhuriyet Yürüyüşü sonrasında katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Çerçevesinde yapılan yürüyüş sonrası yaptığı açıklamasında;

"Bu yıl 93.üncü kuruluş yıldönümünü kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, hepinizin bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Devletimizi, Cumhuriyetimizi kolay kurmadık. Çok ağır bedeller ödedik. Onun için devletimiz, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz kıymetlidir ve kıymetini biliyoruz. Ona kimsenin zarar vermesine izin vermeyiz. Bu hepimiz için milli bir görevdir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne binlerce şehit verdik. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet rahmet ve şükranla anıyoruz. Tekrar bayramınızı tebrik ediyor, ülkemiz için aydınlık bir geleceğe vesile olmasını diliyorum" dedi.