Gülşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü gıda denetçileri ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlık Teknisyenleri tarafından yapılan gıda denetimleri, gıda üretim ve satışı yapan işyerlerini denetliyor.
 
 
Gıda güvenliği ve hijyen denetimi yapan ekip, gıda üretimi ve satışı yapan işletme çalışanlarında kişisel bakım ve hijyen, işletme hijyeni, alet ekipman hijyeni, gıda hijyeni, son kullanma süreleri, ruhsatlandırma, ve iş güvenliği gibi konular da inceleme yaparak, eksik buldukları işletmelere bir haftalık düzeltme süresi ve cezai işlem uyguladılar.
 
 
İlçe genelinde gıda üretimi yapan fırın, pastane, lokanta, kahvehane, gıda satışı yapan market, bakkal, büfelerde denetimi yapılırken, berber, kuaför, damacana su satan işyerlerinde hijyen ve sağlık kontrolleri yapıldı.
 
 
Yapılan kontrollerde Gülşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de ruhsat, iş yeri açma ve çalışma izinleri kontrol edildi. Yapılan denetimlerde iki işyerine para cezası kesilirken, bazı işyerlerne uyarılarda bulunuldu.