Gülşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı başkanlığı tarafından organize edilen Mevlit-i Şerif yatsı namazına müteakip Gülşehir Ülkü ocağında gerçekleştirildi.

Gülşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yaşar Çevirme, geçen hafta eğitim yuvası olması gereken Ege Üniversitesinde PKK’lı caniler tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu kardeşimiz, 23 yıl önce Hocalı’da Ermeni caniler tarafından soykırıma uğrayan soydaşlarımız ve bu ülküyü ve vatanı yaşatmak için şehit düşen tüm Ülkü şehitlerimizi anmak ve aziz ruhlarına dualar göndermek, Fatiha, Yasin şerif okuyarak anmak için toplanmış bulunmaktayız, burada toplanan şu kalabalığı görünce duygulandım. Şuna inanıyorum ki; Bizler hiçbir menfaat beklemeden bu vatanı karşılıksız seven ülkü devleri var olduğu sürece bu bayrak ülkemizin her karışında dalgalanacak, Ezan-ı Muhammed en ücra köyümüzde okunmaya devam edecektir. Öz yurdunda garip ve parya olsan da, ayağa kalkacaktır Sakarya, ölmeyecektir artık Fırat'lar. Doğu’da Fırat, Aras, Ceyhan, Seyhan Batı’da Menderes, Sakarya, Tuna olup coşkun bir nehir gibi akacaksın geçmişinden aldığın güçle, geleceğe doğru. Unutma Yiğit; tarih, gün gelecek senin hikâyeni de yazacaktır’ ’dedi.

Ülkü Ocağı Başkanı Yaşar Çevirme’nin selamlama konuşmasından sonra Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak, Ocaklı gençler tarafından dualar yapıldı. Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim tilavetine Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Gülşehir MHP İlçe Başkanı Abdullah Ergen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Milletvekili A.Adayları Mustafa Uğur ve Fazlı Koç, MHP İl Encümen Üyesi Hilmi Ergene, Nevşehir Kamu-Sen İl Başkanı Turgay Çetin, Nevşehir Türk Eğitim Sen Başkanı Tayfur Urgenç ve Gülşehir’li gençlerden yaklaşık 150 kişi katıldı.