Güneş enerjisi ile çalışan bisikleti ile 10 ülke geçerek 7.000 km yol kat edecek olan "The Sun Trip" etkinliğinin katılımcılarından Fransız bisikletçi François Mendez Nevşehir’in Ürgüp ilçesine geldi.

Dünyadan 14 ülkeden 30 katılımcının yer aldığı "The Sun Trip" projesi kapsamında, güneş enerjisiyle çalışan bisikletiyle  İtalya’nın Milano şehrinden yola çıkan ve rotada belirtilen noktalardan geçerek Türkiye’ye ulaşan Fransız bisikletçi François Mendez birkaç gün Ürgüp’te konaklayacağını ifade ederek bölgenin doğal güzelliklerini bisikletiyle gezerek Milano’ya dönmek üzere yola çıkacağını belirtti.

"The Sun Trip" projesindeki 30 katılımcıdan biri olduğunu ifade eden Mendez, etkinliğin 6 Haziran’da Milano’dan start aldığını, bu yıl ’EXPO’dan EXPO’ya’ sloganıyla düzenlenen yarışmada, güneş enerjili bisikletlerle sürdürülebilir ve temiz enerjiye dikkat çekmenin amaçlandığını kaydetti.

İnsanların Kapadokya’da kendilerini tüm Türkiye genelinde olduğu gibi çok iyi karşıladığını söyleyen Mendez, “Bir çok farklı deneyimi kısa bir zamanda öğrenebiliyorsunuz, aynı ülkede bir gün yağmurlu, bir gün güneşli 4 mevsimi bir saat içerisinde yaşayabiliyorsunuz.” Diyerek etkinliği çok zengin ve ilginç bir deneyim olarak nitelendirdi.

Dereceye girenlerin ödüllendirileceği etkinlik kapsamında katılımcılar toplamda 7 bin kilometre yol kat ederek Milano’ya ulaşacak.