Yabancı plakalı araçlarla izine gelen Nevşehirli gurbetçiler Nevşehir caddelerinde görülmeye başladı.  Senelik izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler Nevşehir'e geliyor. Uçak yerine daha ekonomik ve tatile geldiklerinde ulaşımlarını rahat sağlamak için tercih ettikleri yabancı plakalı araçlar Nevşehir cadde ve sokaklarında sıkça görülmeye başlandı. Başta Almanya ,Fransa, Belçika ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde çokça bulunan  gurbetçi lerimiz izinlerini hasretle Nevşehir ve Köylerinde kullanmak istediklerini söylüyorlar.

Memleketinize hoşgeldiniz...

Yedinci ayın gelmesiyle birlikte Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçilerimiz, tatil İçin Nevşehir'e gelmeye başladı.

Yüksek uçak bileti fiyatları nedeniyle karayolunu tercih eden gurbetçilerin yolculukta yaşadıkları sıkıntılar da Türkiye’ye geliş durumlarını etkiliyor. Öte yandan Gurbetçiler gelmesiyle, piyasalar canlandı. Nevşehir’de esnaflar, Avrupa’nın birçok ülkesinde yaşayan Nevşehirli gurbetçiler yıllık izinlerini geçirmek üzere Nevşehir’e gelmeleriyle birlikte işlerinde artış oldu.

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için Nevşehir’e gelen ve aldıkları alışverişle piyasaları canlandıran gurbetçilerimizin Haziran ayının ortalarından itibaren başlayan memleket yolculuğu yaklaşık 5 haftalık tatil sonrasında geri dönüş ile tamamlanıyor.

Çoğunlukla çalışan kesimin oluşturduğu gurbetçilerin, emekli olanları ise yılın 6 ayını Nevşehir de, diğer 6 ayını ise Avrupa ülkelerinde geçiriyor. Ağustos ayının sonlarına doğru biten gurbetçilerin tatil serüveni bir sonraki yıl yaz aylarının gelmesi ile tekrar başlıyor.