Yapıtları pek çok uluslararası yayında yer almış, ödüller kazanmış olan dünyaca ünlü grafik sanatçımız Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun illustrasyonlarından oluşan sergisi 20 Haziran 2015’de Avanos’ta açıldı.

C+ Karikatürlü Ev  olarak etkinliklerini genişleten Seramikartı Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışında Kapadokyalı sanatseverler biraraya geldiler. Sanatçıyla tanışma ve yapıtları hakkında sohbet etme fırsatı bulan ziyaretçiler sergiye yoğun ilgi gösterdiler.

SeramikArtı Sanat Galerisi’nin yöneticisi Ahmet Özyurt sanatçıyla aynı dönemde Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu’nda öğrenim gördüğü için sanatçıyla birlikte ziyaretçilerle sanat eğitimi konusundaki anılarını da paylaştılar. Sanatseverler Kapadokya’da sanatsal etkinliklerinin giderek artması dolayısı ile kültür ve sanat ortamındaki gelişmelerde Avanos’un önde yer almasının önemine vurgu yaptılar.

Bölgedeki sanatçılar, müze yöneticileri, sanatsever turistler ve sanat eğitimi alan Nevşehir Üniversitesi öğrencileri de hocalarıyla birlikte sergi açılışında bulundular.

C+ sanat galerisinde sergi açan sanatçılara konaklama desteği veren Kirkit Pansiyon’un yöneticisi Osman Nuri Diler sanatçıları ve sanat etkinliklerini Kapadokya’da daha fazla desteklemek gerektiğini, bu konudaki duyarlılığın bölgede giderek artması gerektiğini belirtti.

Avanos C+ Karikatürlü Ev’de 30 Haziran’a kadar açık kalacak sergiyi Avanos Allaettin Okulu öğretmenleri de gezdi. Öğretmenler Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun illustrasyonlarına hayran kaldılar. Galeri sahibi Ahmet Özyurt çalışmalar ve galeri hakkında öğretmenlerle sohbet etti. 

Sergileri ile gün geçtikçe ününü arttıran C+ sanat galerisindeki  illustrasyon sergisi tüm Avanoslulara tavsiye edilir.

Avanos Yukarı mahalle 104. sokak numara 10 adresindeki galeri, tarihi evlerin bulunduğu Eski Avanos bölgesinde yer alıyor. 


Avanos Gazetesi